Register

A password will be e-mailed to you.

Mesiac apríl sa chýli ku koncu a prekvapivo sme sa v hernom svete dočkali viacerých zaujímavých noviniek. Mnohé hry opustili predbežný prístup, iné zase do neho vstúpili, ale popri tom vyšlo aj viacero väčších aktualizácii na známe tituly ale aj na konzoly PS5. Opäť sme si pre vás pripravili zhrnutie toho najzaujímavejšieho. Želáme vám príjemné čítanie.

  • Známa sci-fi séria od Franka Herberta Dune sa dočkala nového herného spracovania. Dune: Spice Wars, ktorá predstavuje 4X stratégiu odohrávajúcu sa v reálnom čase, práve prešla do predbežného prístupu a môžete si ju tak zakúpiť na Steame.
  • Stellaris pred časom zavítal aj na konzoly. Nebola by to hra od Paradoxu, keby neobsahovala mnoho DLC obsahu. Konzolová verzia sa takto dočká piateho Expansion Passu. Ten má vyjsť už 3. mája.
  • O novopripravovanom vesmírnom RPG od Bethesdy Starfield toho ešte stále veľa nevieme. Postupne sa ale dozvedáme ďalšie novinky, aktuálne nám bola predstavená ukážka s hudbou z hry.
  • Temné taktické RPG King Arthur: Knight’s Tale ste si mohli zahrať v predbežnom prístupe už viac ako rok. Odvtedy mala hra vyjsť v kompletnom stave už viackrát, no vývojári svoje rozhodnutie odkladali. Hra sa tak dočkala plnej verzie až práve dnes.
  • Sengi Games dnes vydali s pomocou Team17 akčnú adventúru The Serpent Rogue. Tento titul je netypický svojím umeleckým stvárnením. Hru si môžete zahrať na platformách Nintendo Switch, Xbox Series X/S, PC a PlayStation 5.
  • Sphere: Flying Cities je už viac ako pol roka v predbežnom prístupe na Steame. Hra sa ale pomaly krokmi blíži k svojmu cieľu. Hra sa aktuálne dočkala veľkej aktualizácie s názvom Age & Education.
  • Forza Horizon 7 dostáva neustále nové updaty, ktoré pridávajú do hry všemožný obsah. Najnovšia aktualizácia s označením Series 7 pridáva do hry 5 nových áut a udalosť Cinco de Mayo. Okrem toho už bol naznačený aj obsah nasledujúcej aktualizácie, ktorá bude zameraná na nemecké vozidlá.
  • Viaceré herné série sa stali značne populárnymi aj na filmovom plátne. Dokonca aj známy taliansky inštalatér sa má opäť vrátiť vo filmovom stvárnení. O tomto projekte toho zatiaľ veľa nevieme, no už bolo oznámené odloženie tohto počinu. Filmu sa tak pravdepodobne dočkáme až na jar 2023.
  • Už tento týždeň by sa mali konzoly PS5 dočkať očakávanej aktualizácie, ktorá by mala pridať podporu VRR, čo stabilizuje výkyvy frameratu. Nové konzoly Xbox túto funkciu už mali zapracovanú. No pri hrách na PS5 bude táto podpora pribúdať postupne.
  • Shadow Warrior 3 nedopadol podľa recenzentov úplne najlepšie, takže sme zvedaví, ako k tomu pristúpia vývojári a či pridajú do hry nejaký dodatočný obsah. Aktuálne však prišli len s kozmetickou maličkosťou a to, že do hry pribudne katana Raikou z Naraka: Bladepoint a do tej na oplátku zase Shuriken Spitter.

Komentuj!