Register

A password will be e-mailed to you.

Séria Sniper Elite pokračuje aj po takmer dvadsiatich rokoch od originálneho vydania prvotiny, ktorá priniesla relatívne autentický vojnový zážitok, kde ste prechádzali bojiskami a kosili nepriateľské jednotky. Ďalšie diely následne prichádzali s identickým receptom, akurát pridávali na možnostiach a čoraz viac celý svet pripomínal tradičnú power fantasy zasadenú na dobre známe bojové polia. Vrcholom fan fikcie následne bola spin-off séria Nazi Zombie Army, v štvrtom dieli premenovaná iba na Zombie Army, kde ste v dobových kulisách mordovali živé mŕtvoli. Tak či onak, Sniper Elite 5 na seba nenechá dlho čakať a to je aj dôvod prečo sme dostali ďalšie predstavenie.

Tvorcovia vo videu, ktoré nesie názov Spotlight – Weapons and Customisation hovoria o tom, že sa snažia priniesť autenticky vyznievajúci zážitok. Logicky sa teda skontaktovali s expertmi svojej sféry a začali fotiť, nahrávať a zaznamenávať. Tamojší historici ponúkli prístup k zbraniam, lietadlám a aj vozidlám, ktoré pravdepodobne uvidíme priamo v hre.

Pochopiteľne, obdobné markentingové sľuby môžeme počuť snáď v každom Call of Duty a v predchádzajúcich Battlefield hrách, pričom vieme ako to väčšinou dopadne. Zostáva nám preto len dúfať, že tvorcovia disponujú skutočným nadšením a ochotou vyrozprávať ďalší z power fantasy príbehov, ktorý je ale chovaním zbraní ukotvený v realistických prístavoch.

Ide pritom o pekný trailer, ktorého nakrútený materiál hovorí, že sa autorské zoskupenie naozaj snaží. Okrem častí hrateľnosti si vývojári zaistili aj zopár ilustračných záberov z ich dokumentárneho zberu informácií, takže je zjavné, že sa k potrebným modelom a zbraniam dostali. Majú preto ideálny priestor vytvoriť adekávny virtuálny zážitok s autentickým šmrncom. Na vlastnej koži sa o jeho kvalitách budeme môcť presvedčiť už 26. mája 2022, kedy titul vychádza.

Dočkáme sa ho na širokej škále súčasných herných platforiem. Konkrétne sa do efektného zabíjania veľkých armád pustia majitelia konzol PlayStation 4 a PlayStation 5, vlastníci Xbox One, Xbox Series X i Xbox Series S, no a o krvavé jatky nebudú ochudobnení ani hráči na osobných počítačoch.

Zdroj: youtube.com

Komentuj!