Register

A password will be e-mailed to you.

Tento týždeň sa niesol v pokojnom duchu, neobjavili sa žiadne šokujúce správy a ani odhalenia. Záver týždňa, aspoň toho pracovného, patril aspoň v našich končinách štúdiu Zima Software, keďže práve dnes vydali nové pokračovanie série Polda. Recenziu si už môžete prečítať, no teraz sa pozrime na ostatné zaujímavosti, ktoré nám herný svet ponúkol.

  • Najnovšia finančná správa CD Projekt RED odhalila, že Cyberpunku 2077 sa, napriek problematickému technickému stavu, predalo cez 18 miliónov kópií.

  • Tretia sezóna v Call of Duty: Warzone, pravdepodobne, privíta kráľa monštier, a teda samotnú Godzillu. Príchod ikonického kaiju teasuje najnovšia upútavka. Godzilla asi nedorazí sama, spoločnosť jej, ak sa špekulácie potvrdia, bude robiť King Kong.

  • Speedrunerov Metal Gear Solid 3: Snake Eater brzdila zhruba dvojminútová pasáž spojená s lezením po rebríku. Hráč s prezývkou apel však prišiel na spôsob, ako lezenie možno preskočiť a vďaka glitchu sa v okamihu ocitnúť na vrchole rebríka.
  • Hráč Distortion2 pokračuje v prekonávaní samého seba a zároveň udivovaní hernej komunity. Najnovšie sa mu podarilo prejsť Elden Ring z 6 minút a 59 sekúnd. Prekonal tak svoje predošlý pokus, kedy sa mu to podarilo za 8 minút a 56 sekúnd.
  • Sony aktualizovala banner s hrami od PlayStation Studios. Na tom by nebolo nič zvláštne, keby sa na jednej dlaždici neobjavil obrázok z Death Stranding. Kojima však poprel dohady o akvizícii Kojima Productions a Sony skrz vlastný Twitter účet, kde napísal, že jeho štúdio bolo a bude nezávislé.

  • Seriálová adaptácia The Last of Us možno ponúkne odlišného Joela než v hre. Záležať to bude najmä na autoroch seriálu, keďže herec Pedro Pascal, predstaviteľ Joela, hral hru iba pár minút, nakoľko si chcel udržať odstup a iba nenapodobňovať hernú postavu, keďže by to mohlo byť kontraproduktívne.

  • EA Motive, vývojári Dead Space nedávno zverejnili nové ukážky z hry, ktoré sa zameriavali na zvuk. Fanúšikom sa nepozdávali zvuky niektorých zbraní, a ak sa ozvali. Po novom tak sú zvuky zbraní upravené tak, ako korešpondovali so zvukmi v pôvodnej hre.
  • V roku 2020 bol oznámený vývoj nového Mass Effectu. Vtedy bol titul vo fáze prototypovania, no teraz vývojári oznámili, že aktuálne sa už počin nachádza v ranej fáze vývoja. Naplno sa práce rozbehnú až budúci rok, takže si na tento titul ešte počkáme niekoľko rokov.

  • Souls-like Lords of the Fallen 2 vyjde budúci rok. Po dlhom a komplikovanom vývoji sa na hre vystriedalo niekoľko štúdií, až skončila v rukách Hexworks. Ich prácu si CI Games, vydavateľ hry, pochvaľuje, pričom rovno i oznámil, že koncom roku naplno odštartuje marketingová kampaň, ktorá hru predstaví hráčom podrobnejšie.

  • Hello Games, autori No Man’s Sky už pracujú na novom počine, ktorý je podľa slov Seana Murraya, zakladateľa štúdia, poriadne ambiciózny. Snáď sa nezopakuje situácia s No Man’s Sky a hra vyjde v stave, ktorý nebude nutné roky opravovať. Zatiaľ však nevieme, čo za hru Hello Games chystajú.

Komentuj!