Register

A password will be e-mailed to you.

Streda je tu a spolu s ňou aj náš tradičný sumár najzásadnejších herných noviniek aktuálneho dňa. Čo nám teda priniesol dátum 13. 4. 2022?

  • Next-gen verzia The Witcher 3: Wild Hunt sa odkladá. Vývoj prechádza priamo k CD Projektu, pričom štúdio ohlasuje, že druhý kvartál tohto roka ako orientačný dátum vydania už neplatí. Ďalšieho release okna sme sa nedočkali.
  • Vydanie Oddworld Soulstorm v rámci PS Plus bolo údajne devastačné. Zakladateľ štúdia Lorne Lanning prehlásil, že tým stratili množstvo hráčov (teda predajov) a jednorázový fixný poplatok od Sony nedokázal pokryť veľkú skupinu, ktorá si titul aktivovala zdarma. Preto upozorňuje, aby si autori vyberali, kam svoje počiny umiestnia.
  • Filmová adaptácia výbornej exkluzivity Ghost of Tsushima má svojho scenáristu. Jeho meno znie Takashi Doscher. Nejde o úplného nováčika, no tento autor na svojom konte žiaden vyložený hit nemá. Snáď sa mu preto podarí adaptovať veľkolepú cestu Jina Sakaia, cnostného samuraja, z ktorého sa stane neviditeľný duch východu.
  • Na Internet sa dostali prvé videá z Rainbow Six Mobile. Vizuálne ide o solídnu záležitosť, ktorá imituje väčšie a plnohodnotnejšie Siege. Uvidíme preto ako sa hre bude dariť po oficiálnom vydaní, pričom až čas ukáže ako dlho na scéne vydrží.
  • Marcovým predajom vo Veľkej Británii vládol fantastický Elden Ring. Tesne za ním sa objavilo pretekárske Gran Turismo a následne videoherný evergreen menom Grand Theft Auto V. Medzi najpredávanejšími počinmi sa objavil aj projekt WWE 2K22, Tiny Tina’s Wonderlands alebo Souls like záležitosť Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin.
  • Nenápadná záležitosť Weird West opäť oslavuje. Po solídnych recenziách došlo na veľký míľnik – počin dosiahol 400 000 hráčov. Odmenou je špeciálny zombie event, v ktorom sa postavíte živým mŕtvolám.
  • Hell is Us je práve ohlásená záležitosť, ktorá kombinuje mystiku, akciu a horor. Toto všetko je vsadené do dvojminútovej ukážky, ktorá nič konkrétne nehovorí, no minimálne vzbudila záujem. Titul má vyjsť v roku 2023 a to na PC, PlayStation 5 a aj Xbox Series X/S.
  • No Man’s Sky sa opätovne rozrastá. Tentokrát ide o update s názvom Outlaws. Ako aj súhrnné označenie naznačuje, budete sa môcť stať pomyselným Han Solom a v rámci misií plieniť široké kúty vesmíru.
  • Už 27. apríla 2022 sa Bethesda Launcher spojí so Steamom. V prípade, že si chcete preniesť svoje hry, musíte tak učiniť do 11. mája, nakoľko po tomto dátume už tento Launcher nebude jestvovať.
  • Bugsnax nakoniec vyjde aj na PC. Pôvodná exkluzivita pre konzoly PlayStation sa dostante k vlastníkom Xbox Series X/S, majiteľom Nintenda Switch a i osobných počítačov. Stane sa tak 28. apríla 2022, kedy sa fanúšikovia dočkajú DLC rozšírenia The Isle of Bigsnax.

Komentuj!