Register

A password will be e-mailed to you.

Situácia na hernej scéne je v posledných dňoch pomerne pokojná. Ako sa hovorí – ticho pred búrkou. Vývojári sa určite chystajú na viaceré prezentácie, oznámenia či výstavy, ktoré by sa mali tento rok uskutočniť. Napriek tomu sa stále niečo deje a my vám ponúkame krátky sumárny prehľad toho najzaujímavejšie z uplynulých hodín.

  • Nový diel Need for Speed má stihnúť vydanie v tomto roku. Novinka od štúdia Criterion (séria Burnout), ktoré polomŕtvu sériu prevzalo od Ghost Games, však bude okrem PC určená iba pre aktuálne konzoly, majitelia PS4 a Xboxu One podľa najnovších informácií prídu skrátka, teda ak na Xboxe nebude hra dostupná skrz xCloud.

  • Udeľovanie cien BAFTA Games Awards 2022 pre najlepšie hry za minulý rok je za nami. Najväčšiu radosť mali určite v PlayStatione, nakoľko Returnal od Housemarque získal rovno 4 ceny, vrátane najlepšej hry roku. Úspech PlayStation Studios doplnili 2 ceny pre Insomniac Games a ich Ratchet & Clank: Rift Apart.

  • Spoločnosť THQ Nordic oznámila, že počas letných prázdnin bude mať vlastnú prezentáciu nadchádzajúcich titulov. Uskutoční sa 12. augusta o 21. hodine, pričom chýbať by nemali hry ako Outcast 2: A New Beginning, SpongeBob SquarePants: The Cosmic Shake, či Jagged Alliance 3, no pravdepodobne dôjde aj na nejaké prekvapenia.
  • Jack Tretton, prezident a CEO Sony Computer Entertainment America v rokoch 2006 až 2014, v novom rozhovore pre Axios uviedol, že ho mrzí nevyužitie potenciálu handheldu PlayStation Vita. Napriek zaujímavým technológiám si myslí, že Sony neposkytla zariadeniu potrebnú podporu, čo malo za následok, že Vita skončila tak, ako skončila.

  • CHRONO CROSS: THE RADICAL DREAMERS EDITION, remaster legendárneho JRPG CHRONO CROSS, už je v predaji pre PC, PS4, XONE a Nintendo Switch za 19.99€. Ak ste jedno z najlepších JRPG všetkých čias doposiaľ nehrali (originál vyšiel iba pre PS1), môžete to napraviť, hoci remaster má “pôrodné” bolesti ako napríklad nestabilný framerate. Takáto legenda by si však predsa len zaslúžila plnohodnotný remake než remaster.

  • Prepadák menom eFootball 2022 sa už budúci týždeň, konkrétne 14. apríla, dočká aktualizácie na verziu 1.0.0. Tá prinesie mnoho vylepšení a ako naznačujú dojmy od zahraničných novinárov, ktorí si mali danú verziu možnosť zahrať v predstihu, hra naberá správny smer. Titul eFootball sa tak, pravdepodobne, dočká vykúpenia, hoci verzia 1.0.0 bude iba štartom v behu na veľmi dlhú vzdialenosť.
  • Marvel’s Guardians of the Galaxy od štúdia Eidos-Montréal sa nepredávali tak dobre, ako si vydavateľ Square Enix predstavoval. Fanúšikovská základňa však po pomalom štarte predsa len rastie, čo v poslednej dobe podporilo najmä pridanie hry do katalógu hier v rámci predplatného Xbox Game Pass.

  • Spoločnosť Intel Corporation oznámila, že ukončuje všetky spoje podnikateľské činnosti v Rusku. Doteraz bola pozastavená dodávka tovaru do Ruska a Bieloruska, avšak po novom robí Intel zásadnejšie rozhodnutie. Vo vyhlásení spoločnosť uviedla, že sa naďalej pripája ku globálnej komunite v odsudzovaní ruskej vojny proti Ukrajine a vyzýva na rýchly návrat k mieru. Napriek tomuto kroku bude Intel i naďalej podporovať svojich 1200 zamestnancov v Rusku.

  • Novinka od Supermassive Games nazvaná The Quarry ponúkne okrem štandardného príbehového režimu aj Movie Mode, ktorý hráčom umožní nastaviť jednotlivé parametre príbehu ešte pred začatím hrania, vďaka čomu si následne budete môcť vychutnať hru ako film a dostať sa na koniec príbehu bez stlačenia jediného tlačidla. Otázkou zostáva, či je pre niekoho vôbec zaujímavý variant ako “prejsť” tento hororový počin týmto štýlom.

  • České vývojárske štúdio FiolaSoft promptne zareagovalo na kritiku ich nedávno oznámenej novinky Matcho. Odhaľujúci trailer bol kritizovaný kvôli tváram a očiam postáv, čo vývojári veľmi rýchlo opravili a rovno ponúkli skrz porovnávací trailer názornú ukážku zlepšenia.

Komentuj!