Register

A password will be e-mailed to you.

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga je azda najočakávanejšou žánrovou hrou, nakoľko vývojári z Traveller’s Tales prisľúbili (prostredníctvom trailerov a gameplay videí), že pôjde o veľkú revolúciu. Ostatne, LEGO hry už dlhšie trpeli absenciou nápaditosti a chýbal im adekvátny drive. A vzhľadom na to, že Skywalker sága vychádza už dnes, do sveta sa dostali ukážky hrateľnosti z finálneho produktu. Ako to momentálne vyzerá?

16 minút trvajúca ukážka hrateľnosti dáva jasne najavo, že k zmenám naozaj došlo. Najnovší prírastok do skutočne početnej rodiny LEGO hier je viac-menej typickou akčnou adventúrou so všetkými negatívami i pozitívami, ktoré si s týmto moderným žánrom všetci spájame. V praxi autori zanevreli na staro pôsobiacu fixnú kameru, neexistenciu mieridla a jednoduché grafické stvárnenia z dôb dávno minulých.

Namiesto toho je titul videný z pohľadu tretej osoby, strieľa sa v ňom ako v moderných akčných hrách (ako napríklad Uncharted), pričom súbojový element je doplnený o skákanie, kooperáciu, riešenie jednoduchých hádaniek a rébusov. Áno, treba uznať, že v jadre ide stále o klasickú LEGO hru, avšak Traveller’s Tales vzalo aj po rokoch funkčný koncept a pristúpilo k nemu z iného smeru. Tým pádom základné gameplay jadro pôsobí omnoho komplexnejšie. Či už sa pozriete na súboje so svetelnými mečmi, dômyselnosť logických problémov alebo veľkosť úrovní.

Výsledkom je podľa všetkého výborná hra, ktorá patrí medzi to najlepšie a najsviežejšie, čo za posledné roky vyšlo. Minimálne teda v rámci žánrových projektov, ktoré už môžeme počítať po desiatkach. Toto tvrdenie podtrháva aj fakt, že sa metascore titulu nateraz zastavilo na výbornej hodnote 83%.

Ak si plánujete nové LEGO Star Wars: The Skywalker Saga zahrať, budete tak môcť učiniť na širokej škále dostupných platforiem. Titul totiž vychádza ako na osobných počítačoch, tak aj na Nintende Switch. Nechýbajú pritom ani veľké konzoly, čiže PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X a Xbox Series S.

Zdroj: YouTube.com

Komentuj!