Register

A password will be e-mailed to you.

Zatiaľ čo stále čakáme na dokončenie remake prvého dielu kultovej série Gothic od španielskeho štúdia Alkimia Interactive, povodní vývojári sa rozhodli implementovať prácu modérov a fanúšikov do svojich dvoch najslávnejších počinov.

Po najnovších updatoch na Steame majú v sebe oba prvé diely už napevno implementovaný tzv. Gothic ½ — SystemPack, čo znamená konkrétne napríklad podporu vysokého rozlíšenia; upravený FOV; zvýšenú dohľadnosť sveta, NPC postáv a portálov a obrovské množstvo ďalších technických úprav. Povodní vývojári tak oficiálne využili dlhoročnú prácu ruských modérov.

Keďže v najnovších verziách je implementovaný už aj známy Player Kit, znamená to, že nič nestojí v ceste podpore fanúšikovských modifikácii aj v rámci Steam Workshopu. Táto podpora je síce ešte len vo fáze beta, avšak už je dostupná tak,  že si na Steame u hry zakliknete správnu testovaciu vetvu. Steam Workshop pre prvý diel je tu a pre druhý diel ho nájdete tu.

Za zmienku rozhodne stojí, že po dlhšom vývoji je už dostupný český fanúšikovský dabing pre prvý diel, obsahujúci aj množstvo opráv pôvodnej oficiálnej češtiny. Dabing aj s návodom, ako ho úspešne nainštalovať nájdete tu, pričom len pripomíname, že pred ním je ešte nutné aplikovať aj tzv. G1 Language Pack Latin, inak vám ani na Steame nebude korektne fungovať.

Komentuj!