Register

A password will be e-mailed to you.

Tohtoročný apríl nepochybne neprináša žiadne videoherné hity, avšak spomínané tituly si určite nájdu svoj viac či menej úzky okruh fanúšikov. Dúfame, že aj vy sa z tohto nášho zoznamu niečim inšpirujete. Čaká nás ďalší titul z populárneho sveta Star Wars, alebo vernými fanúšikmi dlho očakávané pokračovanie českej adventúry Polda. Na svoje si prídu aj fanúšikovia športu a to vďaka dvom počinom, konkrétne MotoGP 22 a Nintendo Wii Sports.

Lego Star Wars: The Skywalker Saga
Žáner: Detská adventúra
Platformy: PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S, Nintendo Switch
Vývojár: Traveller’s Tales
Dátum vydania: 5. apríl 2022

Lego Star Wars: The Skywalker Saga zahrnuje dejisko všetkých deviatych dielov tejto známej filmovej ságy. Stáva sa tak doposiaľ najrozsiahlejšou hrou z celej série a ponúka možnosť skúmať celú známu galaxiu a navštevovať ľubovoľné planéty z tohto univerza. Jednotlivé filmové epizódy je možné absolvovať v akomkoľvek poradí, pričom každá epizóda obsahuje vždy päť príbehových misií. Všetky staršie epizódy sú kompletne prepracované, vrátane toho, že dostali nové herné mechaniky.

Za zmienku stojí skutočnosť, že tento nový počin zahrňuje najrozsiahlejší výber postáv z celej série LEGO Star Wars, takže sa dočkáme takých ikonických postáv ako sú Luke Skywalker, Rey, Obi-Wan Kenobi, Finn, BB-8, Darth Vader, cisár Palpatine, či Kylo Ren.

Polda 7
Žáner: Adventúra
Platformy: PC
Vývojár: Zima Software
Dátum vydania: 15. apríl 2022

Legendárny policajt Pankrác sa vďaka podpore fanúšikov opäť vracia v poradí siedmom diely slávnej českej adventúrnej série, pričom o jeho dabing sa opäť postaral známy český herec Luďek Sobota. Tentokrát musí elitný detektív Pankrác zareagovať na záhadnú správa od Temného lorda Vedra a vyšetriť haváriu kozmickej lode, čo odštartuje sled ďalších udalostí spojených s mimozemskou inváziou.

Vizuálne síce Polda 7 pripomína predchádzajúci šiesty diel, avšak náročnosťou sa má priblížiť skôr starším častiam. Obsahuje vyše 40 herných obrazoviek, stovky predmetov a aj niekoľko akčných a vtipných medzihier ako sú napríklad box, hádzanie mincami, či dokonca aj štartovanie traktoru.

MotoGP 22
Žáner: Pretekársky simulátor
Platformy: PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S, Nintendo Switch
Vývojár: Milestone
Dátum vydania: 21. apríl 2022

Ďalší diel populárnej série pretekárskych simulátorov od špecializovaného talianskeho štúdia Milestone prichádza nielen už tradične s najnovšou oficiálnou licenciou MotoGP, ale aj unikátnym historickým režimom.

A práve tento historický obsah v podobe sezóny 2009 je asi najväčším lákadlom. V rámci tohto obsahu sa totiž do hĺbky venuje hlavne legendárnemu ročníku 2009. Ten ponúka 19 jazdcov, 17 tratí, 39 špeciálnych výziev a vyše 50 minút reálnych záberov z tohto ročníka. Samozrejme, znovu nechýba ani aktuálna sezóna 2022 a s ňou spojené licencované tímy, jazdci, či aktuálne okruhy. Novinkou je aj offline multiplayer vo forme split-screenu.

The Stanley Parable: Ultra Deluxe
Žáner: 3D adventúra
Platformy: PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S, Nintendo Switch
Vývojár: Crows Crows Crows
Dátum vydania: 27. apríl 2022

The Stanley Parable: Ultra Deluxe je vynovenou verziou pôvodnej hry pod názvom Stanley Parable z roku 2013, ktorá pôvodne vychádzala z módu pre legendárnu FPS hru Half-Life 2. Prináša novinku v podobe prechodu zo starého enginu Source na novší Unity, širokú paletu audiovizuálnych vylepšení a návrat Kevana Brightinga v úlohe rozprávača príbehu. Nechýba ani všetok obsah pôvodnej hry a taktiež pokus o väčšiu prístupnosť širšiemu spektru hráčov, napríklad aj v podobe režimu pre farboslepých.

Nintendo Wii Sports
Žáner: Športový simulátor
Platformy: Nintendo Switch
Vývojár: Nintendo EPD
Dátum vydania: 29. apríl 2022

Obľúbený balík športov od firmy Nintendo konečne vychádza teraz aj na novšiu platformu Switch. Tento balík aktuálne ponúka šesť športov, konkrétne futbal, volejbal, bowling, tenis, bedminton, a šermovanie (chambaru) s tým, že siedmy šport, konkrétne golf, bude v ponuke neskôr v priebehu tohtoročnej jesene. Všetky dostupné športy sa dajú hrať nielen v sigelplayerovom režime, ale aj v režimoch 1v1, alebo 2v2 pričom pri iných vybraných, sa môžete s ovládačom striedať s iným hráčom. Všetky športy využívajú intuitívny pohybový ovládač joy-con. Zaujímavosťou je aj prítomnosť ikonickej Nintendo postavy Mii, ktorú sprevádzajú noví avatari nazvaní ako „Sportsmates”.

Takže toto bol náš výber tých najpozoruhodnejších videoherných počinov, na ktoré sa môžeme tešiť v priebehu nasledujúceho mesiaca. Samozrejme, každý takýto výber je vždy značne subjektívny, takže ak máte aj napriek tohto mesačnému suchu svojho herného favorita, pokojne ho môžete pripomenúť v komentároch.

Komentuj!