Register

A password will be e-mailed to you.

To že je Elden Ring výborným open world titulom už snáď všetci vieme. Mohli vás o tom presvedčiť zahraničné recenzie, ktoré hlásili, že ide o jednu z najlepších hier všetkých čias. Názory nadšených hráčov tieto tvrdenia početných recenzií ešte väčšmi potvrdzujú, keďže dlhoroční fanúšikovia sú viac než spokojní. Najnovšie sa vývojári zo štúdia From Software chvália celosvetovými známkami.

Tieto videá ste už pravdepodobne v minulosti videli. Nezriedka ich využíva spoločnosť Sony pri svojich exkluzivitách, pričom tradičné pomenovanie pre obdobné “trailery” znie Accolades (čiže v preklade vyznamenania). From Software, respektíve vydavateľ Bandai Namco používa známe portály a ich jednotlivé tvrdenia, ktoré nešetria chválou a ováciami.

Ostatne, nadšeným reakciám sa ani nemožno čudovať. Autori vzali originálny funkčný koncept a posunuli ho o jednu úroveň vyššie – čiže do plnohodnotného otvoreného sveta, ktorý doposiaľ v (takejto podobe) žánrových hrách nefiguroval.

Ak ste náhodou o Elden Ring doteraz nepočuli (čo sa však javí v poslednej dobe ako nemožné), môžeme prezradiť, že ide o Souls záležitosť priamo od pôvodných vývojárov z už zmieneného štúdia. Tá je ale zasadená do otvoreného sveta, čím sa istým spôsobom variuje dobre známy koncept. Ten síce bol v minulosti otvoreným svetom, avšak prostredie bolo striktne limitované a pripomínalo skôr dômyselný labyrint než žijúce prostredie. Cestu naprieč Lands Between vám znepríjmňujú najrôznejší oponenti. Od odporných krvilačných beštií, cez rytierov, až po božské bytosti.

V jadre sa pritom jedná o typické akčné RPG, do ktorého sú zakomponované rôzne mechaniky ovplyvňujúce samotné súboje, ich náročnosť, svižnosť alebo ťažkopádnosť. Prítomní bossovia patria medzi ikonických (možno aj najlepších spomedzi Dark Souls hier). A práve vďaka týmto aspektom (aj dômyselnosti a funkčnosti sveta) si Elden Ring vyslúžil metascore, ktoré sa aktuálne zastavilo na hodnote 96%. Len pre porovnanie môžeme upozorniť, že westernový epos Red Dead Redemption 2 má priemerné hodnotenie 97%. The Legend of Zelda: Breath of the Wild má identické hodnotenie ako kultový projekt od Rockstar Games.

Zdroj: youtube.com

Komentuj!