Register

A password will be e-mailed to you.

Tvorcovia z Baked Games hráčov nedávno potešili trailerom na ich nový projekt, ktorý aktuálne nesie názov Ready for Riot. Podľa úplne prvej ukážky (a niekoľkých screenshotov na Steame) má ísť o first person akciu, v rámci ktorej sa snažíte potlačiť väzenskú vzburu. Hovorí nám však trailer aj niečo konkrétnejšie?

Možno to neviete, no zmienené autorské zoskupenie stojí za hrou Prison Simulator, ktorú ste pravdepodobne nezaregistrovali, avšak podľa hráčskych ohlasov nejde o zlý počin. Samozrejme, jedná sa o maličkú hru, ktorá nemá veľké ambíciu, svoju hráčsku skupinu si ale našla. Okrem toho však má Baked Games v príprave simulátor strážnika vo väzení (Prison Guard) a už zmienené Ready for Riot. Čo to v praxi znamená? Že tvorcovia sú zrejme veľkými fanúšikmi legendárneho Prison Breaku, alebo minimálne väzenskej tematiky.

Ready for Riot sa už v prvej (menej ako minútu dlhej) ukážke pýši označeniami ako genálna taktická záležitosť, prípadne úžasný kooperačný zážitok. To ale predsa len vyznieva zvláštne, keďže nikto iný ako autori titul nehral a momentálne to vyzerá tak, že ani vývojári sa ešte nedostali k funkčnému buildu.

Gameplay, ktorý je prítomný v traileri totiž nepripomína bežnú plynulú hrateľnosť. Skôr to vyzerá tak, že ide o skriptovanú scénu, ktorej úlohou je imitovať ozajstný gameplay (niečo podobné robil pred rokmi Cyberpunk 2077, čo sami autori neskôr priznali). Preto sú tie tvrdenia pomerne nešťastne formulované a ak sa nad tým zamyslíte, pôsobia trochu smiešne. Každopádne, ako koncept môže Ready for Riot fungovať.

Ako elitné komando sa vrhnete do väzenia, v ktorom vypukla vzbura, aby ste dali situáciu do poriadku. To v prenesenom význame znamená, že vystrieľate všetko, čo sa bude hýbať (aspoň tak “zásah” prezentuje trailer). Ak ale tvorcovia vymyslia zaujímavé questy, funkčne a rozumne umiestnenú kooperáciu a do toho dobrú akciu, Ready for Riot sa môže stať naozaj dobrou hrou.

Na výsledok si ale ešte nejakú dobu počkáme. Momentálne nemáme dátum vydania, titul nemá na Steame cenovku a jeho plná verzia je tým pádom ďaleko. Uvídme preto, čo si pre nás autori pripravia nabudúce.

Zdroj: YouTube.com

Komentuj!