Register

A password will be e-mailed to you.

Aktuálny týždeň je pomerne rušný a na hernej scéne sa objavilo množstvo zaujímavých informácií. Záver pracovného týždňa sa v tomto smere nenechal zahanbiť, skôr naopak.

  • Shinji Mikami, zakladateľ štúdia Tango Gameworks (The Evil Within, Ghostwire: Tokyo) prezradil, že nechce aby bolo štúdio známe iba vďaka hororom a veľkým hrám. Do budúcna tak od tohto tímu asi môžeme očakávať i menšie a žánrovo pestrejšie počiny.

  • Prvé reakcie na film Sonic the Hedgehog 2 sú známe. Tie sú, našťastie, pozitívne. Chváli sa zábavnosť, Sonic, Tails a Knuckles, Jim Carrey ako Robotnik a aspoň zatiaľ nepadli žiadne výhrady. Zatiaľ však nepadlo embargo na recenzie, no vyzerá to tak, že ak sa vám páčil prvý diel, bude sa vám páčiť aj sequel.
  • Microsoft bude mať po akvizícii Activision Blizzard budúci rok plné ruky práce s očistením mena spoločnosti a atmosféry vo firme, keďže k už známym žalobám pribudli ďalšie. Tie neprekvapia, opäť totiž ide o sexuálne harašenie a diskrimináciu.

  • Okolo Gran Turisma 7 je rušno. Vývojári reagujú na kritiku a review bombing, pričom nechýba ani ospravedlnenie sa za to, že zmeny v ekonomike mnohým pokazili zážitok z hrania. Všetci dostanú ako odškodné milión kreditov, no tým sa nekončí. Už začiatkom apríla dorazí update, ktorý mimo iné upraví odmeny za pretekanie, ktoré tak budú omnoho vyššie. Zároveň vyšiel update 1.09, ktorý opravuje najmä problém s resetovaním progresu.

  • Spoločnosť THQ Nordic oznámila, že pretekárska záležitosť MX vs. ATV Legends od vývojárov zo štúdia Rainbow Studios vyjde 24. mája. Pokiaľ máte radi terénne motorky, štvorkolky a UTV, potom si do kalendára poznačte tento dátum.
  • Vývojárske štúdio KeokeN Interactive oznámilo titul Deliver Us Mars, ktorý je pokračovaním Deliver Us The Moon. Dej sa posunie o desať rokov dopredu, pičom príbeh vraj bude prepracovanejší, ako v prípade predchodcu. Jadro hrateľnosti sa nezmení, očakávať však možno novinky a rôzne vylepšenia. Dátum vydania zatiaľ nepoznáme, no hra mieri na PC, PS5, PS4, Xbox Series X|S a Xbox One.
  • Dnes vyšiel spin-off k sérii Borderlands nazvaný Tiny Tina’s Wonderlands. Priemer 61 recenzií na metacritic sa ustálil na 80%, čo je veľmi pekné číslo, takže ak máte radi túto sériu a nevedeli ste, či máte dať šancu i najnovšiemu príspevku, už nemusíte váhať, vývojári odviedli dobrú prácu. Nečakajte však žiadnu revolúciu.

  • Pavel Dobrovský, mimo iné redaktor a zakladajúci člen Retro Nation, informoval na svojom Twitter účte, že vývojári z GSC Game World už sú v Prahe. Sídliť budú na Vyšehradě a od pondelka začnú opäť pracovať na S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl (áno, už nie Chernobyl). Techniku ale museli zanechať v Kyjeve, takže práce začnú v pozvoľnejšom tempe.
  • Rockstar Games oznámil predplatnú službu GTA+, ktorá bude od 29. marca dostupná pre PlayStation 5 a Xbox Series X|S verziu GTA Online. Za cenu 5,99€ mesačne budú hráči dostávať rôzne bonusy, výhody, zľavy, 500,000$ a iné benefity. Dojenie GTA V, respektíve jeho online časti tak pokračuje i naďalej.

  • Podľa Bloombergu má PlayStation v úvode budúceho týždňa oficiálne predstaviť Project Spartacus. Odpoveď Sony na Game Pass od Microsoftu spojí predplatné PS Plus a PS Now do jedného, pričom dorazia i nejaké novinky a k dispozícii bude viacero úrovní predplatného. Služba má ponúknuť katalóg moderných hier a i klasík PlayStationu, no nebude kopírovať Game Pass – nové hry v nej v deň vydania vychádzať nebudú. Viac podrobností sa dozvieme už čoskoro.

Komentuj!