Register

A password will be e-mailed to you.

Áno, je to bohužiaľ tak. Ani v roku 2022 sa nevyhneme nechceným odkladom, prípadne zmenám v takzvanom release okne. Nedávno sme sa dozvedeli, že magický titul Forspoken bol odložený na október a teraz tu máme Suicide Squad: Kill the Justice League, ktoré už v priebehu terajšieho kalendárneho obdobia jednoducho nevyjde. Aký je presný dôvod odkladu?

Rocksteady Studios je vývojárske zoskupenie, ktoré na svojom konte nemá veľké množstvo projektov, no ich tituly sú známe práve vďaka veľkej kvalite. Počin Urban Chaos: Riot Response bol svojho času svojskou akciou, v rámci ktorej ste bojovali so živlami mesta ocitajúceho sa na pokraji absolútnej anarchie. Následne prišla Batman Arkham trilógia, ktorá do veľkej miery definovala princípy súčasných komiksových hier (Marvel’s Spider-Man v podstate doslovne využíva koncept tejto ságy), no a menší VR projekt potešil najmä fanúšikov tematiky.

Vzhľadom na dobré vzťahy s vydavateľstvom Warner Bros, partnerstvo s Rocksteady pokračuje, pričom najnovšie vyústi v očakávanom a mnohými vyhľadávanom titule Suicide Squad: Kill the Justice League. Príbehový trailer takmer spred pol roka lákal na funkčnú dynamiku medzi ústrednými postavami a, samozrejme, aj na svižnú akciu umožňujúcu kooperáciu s ďalšími hráčmi.

Samozrejme, s veľkou pravdepodobnosťou nepôjde o ambiciózny projekt. Minimálne nie tak ambiciózny ako už zmienená Arkham trilógia, ktorá aj so zaužívanými žánrovými pravidlami pracovala zaujímavým (častokrát šikovným) spôsobom. Každopádne, všetci veria, že sa vývojári zavďačia fanúšikom a ponúknu krvavú jazdu, v ktorej pokosíte desiatky a desiatky oponentov. Na prílišnú hĺbku sa tentokrát tvorcovia (pravdepodobne) hrať nebudú. Ostatne, tieto postavičky pre niečo podobné ani nie sú vymodelované.

Práve tento titul mal doraziť v roku 2022, no to už najnovšie neplatí. Bol totiž odložený na začiatok roka 2023. Tvorcovia sa podelili o túto správu prostredníctvom Twitter príspevku, ktorý hlási, že Rocksteady potrebuje viac času na samotný vývoj. Tento čas údajne zaistí, že projekt dosiahne adekvátnych kvalít. Ide rozhodne o nemilú správu, no snáď bude mať pozitívny efekt pre výslednú hru.

Zdroj: Twitter.com

Komentuj!