Register

A password will be e-mailed to you.

Pred pár dňami tvorcovia zo štúdia Supermassive Games zverejnili teaser trailer k ich hororovej novinke The Quarry. Tentokrát ale nejde o ďalší diel rozrastajúcej sa ságy Dark Pictures. The Quarry má byť plnohodnotná hororová hra, ktorá svojou rozsiahlosťou a veľkosťou pokorí starší titul autorov, teda dnes už legendárny Until Dawn.

Horúce leto, tábor mimo civilizáciu a neznáme zlo. Zhruba toto prezentuje prvý veľký trailer projektu The Quarry. Žánrovo má ísť o typický slasher. Ostatne, aj deviata séria American Horror Story je zasadená do tohto prostredia. Tá taktiež vychádza z tohto žánru, avšak elementárne princípy obdobného druhu hororu využíva aj ku komike. V tomto prípade môžeme zrejme očakávať tradičnejší prístup a čistokrvný horor, i keď už aj v ukážke je cítiť miernu prímes humoru. Väčšinu času ale sledujeme pomerne atmosférickú záležitosť, ktorá chce hlavne hráča vydesiť.

Keďže ide o duchovného nástupcu už zmieneného Until Dawn, pravdepodobne tušíte ako bude vyzerať hrateľnosť The Quarry. Pôjde o interaktívny film s množstvom rozhodovania sa a so zástupom postáv. Logicky, nechýbajú ani herecké hviezdy, nakoľko Supermassive Games nezriedka pracuje s ikonami strieborného plátna. Za zmienku v tomto prípade stojí napríklad David Arquette, Ted Raimi alebo Lance Henriksen, ktorého si možno pamätáte zo ságy Alien.

Áno, Until Dawn je exkluzívnym projektom, avšak The Quarry vyjde na širokej škále platforiem. Už teraz môžeme prezradiť, že vydanie je momentálne naplánované na 10. júna 2022, pričom nič nenasvedčuje tomu, že by malo dôjsť k odkladu. Čo sa týka konkrétnych platforiem, zahrajú si hráči konzol PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S, Xbox One a ochudobnení nebudú ani vlastníci osobných počítačov.

Zrejme nás čaká poriadne desivé leto. Tvorcovia už niekoľkokrát potvrdili svoje schopnosti a talent a my dúfame, že to bude tak i v tomto prípade. Vzhľadom na blízky dátum vydania je takmer isté, že sa v priebehu nadchádzajúcich mesiacov dočkáme niekoľkých ukážok hrateľnosti. Dovtedy sa ale budeme musieť uspokojiť so štýlovým trailerom priloženým vyššie.

Komentuj!