Register

A password will be e-mailed to you.

Áno, stalo sa tak v roku 2013, dokonca aj v roku 2014, pričom release day si dnes už legendárne Grand Theft Auto V zaistilo aj v roku 2015 (konkrétne na osobných počítačoch). Aktuálne tu ale máme rok 2022 a vyšlo “nové” Grand Theft Auto. Žeby konečne došlo na vysnívaný šiesty diel kriminálnej ságy? Bohužiaľ, nie je tomu tak. Nové GTA síce vyšlo, avšak ide o vylepšenú edíciu pre konzoly Xbox Series a PlayStation 5. Pochopiteľne, deň pred oficiálnym vydaním vyšli porovnávacie videá. Ako teda táto edícia vyzerá v skutočnosti?

Nového obsahu nie je moc (respektíve v zásade žiaden), no to zrejme nikoho neprekvapí. Grand Theft Auto V sa stalo akýmsi herným evergreen projektom, ktorý vývojárom z Rockstar Games zaisťuje miliónové predaje aj vo chvíli, kedy sa jedná “iba” o novú edíciu pre inú hernú generáciu. Preto principiálne a dizajnovo ide o identickú hru z roku 2013, ktorá zbierala fantastické známky a doboví recenzenti ju označovali za výbornú satiru s kvalitnými prestreľkami, kreatívnymi misiami a naratívnym rozprávaním o akom sa mohlo predchodcom iba snívať.

Každopádne, môžeme prejsť ku Grand Theft Auto V pre novú (aktuálnu) generáciu herných konzol. Ako si vedie a má zmysel sa do nej vôbec pustiť?

Odpoveď nie je veľmi zložitá. Na konzolách PlayStation 5 viete v aktuálnej akcii zakúpiť Grand Theft Auto V za 9,99 €, čo je vlastne fantastická možnosť. Pri konzolách Xbox Series X a Xbox Series S je to pre zmenu 19,99 €. Ak ste originál nikdy nehrali (predsa len od pôvodného vydania stihla vyrásť nová generácia hráčov), nemáte nad čím váhať. Ak ste si pritom zahrali doposiaľ posledný diel GTA pred mnohými rokmi, ide o príjemné a cenovo dostupné oživenie titulu, ktorý zostarol veľmi dobre.

Grafické zmeny sú viditeľné a novinka pôsobí aktuálnejšie. Viditeľnosť je adekvátne zvýšená, titul disponuje lepšími efektami svetla. Samozrejmosťou je 60 snímok za sekundu, ktoré boli v dobách konzol PlayStation 3 striktnou výsadou PC používateľov. Dnes túto métu dosiahnete aj na aktuálnych konzolách. Ak by vás zaujímali podrobnejšie zábery na starú aj novú verziu, môžete si spustiť priložené video. Ešte dodávame, že titul oficiálne vychádza už zajtra, teda 15. marca 2022.

Zdroj: YouTube.com

Komentuj!