Register

A password will be e-mailed to you.

V našom pravidelnom prehľade sa spolu v skratke pozrime na tie najzaujímavejšie udalosti z uplynulého dňa. Čo nás upútalo najviac? To sa dozviete prostredníctvom krátkych správ uvedených nižšie. Prajeme vám príjemné čítanie.

  • PlayStation 5 exkluzivita Returnal dostane 22. marca aktualizáciu prinášajúcu rozšírenie Ascension. To so sebou prinesie dva nové režimy – prvým bude kooperatívny online multiplayer pre dvoch hráčov, druhým endless režim s názvom Tower of Sisyphus.
  • Elden Ring sa už podarilo dokončiť do 50 minút. Speedruner pôsobiaci pod nickom Distortion2 totiž pokoril hru za 49 minút a 29 sekúnd a kompletný priechod si už môžete pozrieť na jeho YouTube kanáli.
  • Problémy s nevhodným správaním sa na pracovisku už musí riešiť aj spoločnosť Sony. K pôvodnej žalobe zo strany jednej zo žien sa totiž pridalo i osem ďalších, pričom sedem z nich už PlayStation štúdiá opustilo. V žalobách sa spomína systematické upieranie povýšení, púšťanie pornografie na pracovisku a mnoho ďalšieho.
  • V reakcii na súčasné dianie vo svete sa firma Sony rozhodla pozastaviť všetky predaje v Rusku a súčasne zablokovať v tejto krajine prístup hráčov k ich službám. Pridala sa tak k ďalším veľkým spoločnostiam, ktoré reagovali na vojnu na Ukrajine podobnými sankciami.
  • Na marcovom State of Play bola oznámená kooperačná akcia Exoprimal od Capcomu, ktorá postaví hráčov v exosuitoch proti hordám dinosaurov. Dátum vydania bol predbežne stanovený na rok 2023 a potvrdené sú zatiaľ platformy PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X a PC.
  • Populárne nindža korytnačky sa vrátia v kolekcii s názvom Teenage Mutant Ninja Turtles: The Cowabunga Collection od Konami. Tá ponúkne rovno 13 hier a dorazí už tento rok ako digitálne, tak aj vo fyzickej podobe.
  • Ghostwire: Tokyo dostal dva týždne pred vydaním launch trailer, čo predznamenáva, že hra je už hotová a nemalo by dôjsť k ďalšiemu odkladu. PC a PlayStation 5 hráči sa dočkajú už 25. marca, kým majitelia Xboxov si budú musieť počkať na rok 2023.
  • Square Enix sa rozhodol oživiť RPG sériu Valkyrie Profile a tou novinkou s názvom Valkyrie Elysium. Tá ponúkne príbeh, v ktorom sa budete snažiť zabrániť Ragnaröku a vyjsť by mala ešte tento rok na PC, PS4 a PS5.
  • Aj Nintendo ohlásilo ukončenie predajov pre Rusko, pričom od 7. marca už v krajine nefunguje ani e-shop. Primárnym dôvodom pozastavenia dodávok však nie je vyjadrenie solidarity k Ukrajine, ale logistické problémy.
  • Najväčšia herná výstava Gamescom sa tento rok znovu vráti, pričom konať sa bude od 24. do 28. augusta v nemeckom Kolíne nad Rýnom. Súčasťou však bude i naďalej online program.

Komentuj!