Register

A password will be e-mailed to you.

Hráči si ešte stále užívajú Horizon Forbidden West a Elden Ring, no dnes sa dočkali aj priaznivci pretekania, keďže vyšlo Gran Turismo 7, hoci na poslednú chvíľu nie úplne všade. Okrem toho k nám dorazili aj ďalšie správy, ktoré stoja za pozornosť.

  • Reboot strategickej série The Settlers od Ubisoftu mal vyjsť už tento mesiac, konkrétne 17. marca. Po nedávnej bete a odozve od testerov však vývojári zaradili spiatočku, vďaka čomu je hra oficiálne odložená na neurčito. Ani po 4 rokoch od oznámenia tak titul stále nezamieri medzi hráčov a je celkom pravdepodobné, že tento rok ani nezamieri.

  • The House of the Dead: Remake od MegaPixel Studio sa blíži. Moderná prerábka kultovej strieľačky dostala nový trailer, ktorý odhalil, že hra vyjde 7. apríla na Nintendo Switch. Predobjednávky, v prípade záujmu o kúpu v predstihu, odštartujú 31. marca.
  • Na aktuálnu situáciu na východ od nás zareagoval i Microsoft, ktorý pozastavil predaj svojich produktov v Rusku. To sa týka nielen Xboxu, ale aj operačného systému Windows a ďalších produktov z dielne spoločnosti.

  • Ani Gran Turismo 7, ktoré vyšlo dnes, si hráči v Rusku nateraz nezahrajú. Očakávaný titul sa štartu v ruských obchodoch či v lokálnom PlayStation Store nedočkal a je zatiaľ, vzhľadom na situáciu, otázne, kedy sa tak stane.

  • Rockstar konečne odhalil niektoré podrobnosti o GTA V pre PS5 a Xbox Series X|S. Hra ponúkne tri (v prípade Series S dva) režimy zobrazenia (Fidelity, Performance a pre PS5 a XSX i Performance RT), HDR, rýchle loadingy, hustejšiu vegetáciu, rozmanitejšiu populáciu, dopravu a množstvo vylepšení v rámci grafických detailov a efektov. V prípade PS5 verzie nebude chýbať ani podpora DualSense ovládača a 3D audia. Vydanie je naplánované na 15. marec.

  • Animovaný seriál The Cuphead Show! mal síce premiéru iba nedávno, no podľa informácií z Netflix Geeked sa už toto leto možno tešiť na druhú sezónu. Ešte do konca roka by dokonca mala doraziť aj tretia sezóna a následne sa uvidí, či bude seriál pokračovať i ďalej.

  • Babylon’s Fall, novinka od PlatinumGames (NieR Automata, Bayonetta) dnes vyšla pre PC, PS5 a PS4. Prvé recenzie sú viac-menej zdrvujúce a hovoria o poriadnom fiasku, o čom svedčí aj minimálny záujem zo strany hráčov. Podľa údajov zo Steamu bolo maximum súčasne pripojených hráčov menej ako 650. Zdá sa, že o jednom kandidátovi na najväčšie sklamanie tohto roku, je rozhodnuté.
  • Nintendo Switch sa dočkalo ďalšej výbornej hry, a to Triangle Strategy. Taktické RPG pripomínajúce klasiky ako Final Fantasy Tactics či Fire Emblem zabodovalo v recenziách, vďaka čomu má aktuálne 83% na agregátore Metacritic. Hru si možno pred potenciálnou kúpou i vyskúšať vďaka demoverzii.

  • Vývojári z Quantic Dream minulý rok oznámili titul Star Wars Eclipse. Atmosférická CGI ukážka vyvolala solídny rozruch, no vývojári zároveň nadšenie skrotili keď oznámili, že to je viac-menej jediné, čo zatiaľ majú. Podľa insidera Tom Hendersona sa plánované vydanie v roku 2026 posunulo na 2027/2028, nakoľko sa nedarí zaplniť voľné pracovné pozície a vývoj tak nenapreduje podľa predstáv.
  • Sony oznámilo, že k 30. aprílu ukončí podporu opráv pre svoj posledný model PS3 (tzv. Super Slim) v Japonsku. Ukončí tiež podporu opráv pre všetky periférie PS3. Oznámenie prišlo spolu s ospravedlnením sa zákazníkom, ktorí ešte PS3 používajú, no náhradné diely už sa nevyrábajú a spoločnosť už čerpá z posledných kusov.

Komentuj!