Register

A password will be e-mailed to you.

Len včera, teda 2. marca 2022 vyšiel na Steame nový dlhšie vyvíjaný český titul s názvom Leave No One Behind: la Drang. Podobne ako legendárny Vietcong vráti hráčov do obdobia vientnamskej vojny, na rozdiel od neho sa však sa uberá trochu inými žánrovými krokmi.

Leave No One Behind: la Drang je totiž realtime vojnovou stratégiou, pričom autori sa údajne najviac inšpirovali filmom Údolie tieňov s Melom Gibsonom z roku 2002. Hráči v nej budú môcť prežiť vybrané boje medzi americkou armádou a vietnamskými jednotkami, pričom v stredobode pozornosti bude ako už napovedá samotný názov bitka v údolí Ia Drang. Na starosť budete mať ako pechotu, tak i delostrelectvo, či helikoptéry slúžiace mimo bojov aj na transport vašich vojakov. Bojovať budete nielen cez deň ale v noci, pričom niektoré misie budú priamo inšpirované skutočnými udalosťami. Vo vašom záujme by malo byť pritom prežitie čo najväčšieho počtu vojakov a pokiaľ náhodou budete nechávať padlých na bojisku, negatívne sa to podpíše na vašich možnostiach v ekonomickej časti hry.

Hra však po vydaní na Steame nezbudila príliš veľký rozruch a aj prvé z veľmi malej vzorky užívateľských recenzií sú skôr kritickejšie. Podľa nich až príliš často padá na plochu a nádejný koncept sa nepodarilo pretaviť v ideálny výsledok, napríklad aj kvôli komplikovanému ovládaniu bez možnosti zmeniť ho, či nedostatočnému tutoriálu. Uvidíme, či na tom vývojári zapracujú a ako to nakoniec bude s pôvodne avizovanou VR verziou.

Komentuj!