Register

A password will be e-mailed to you.

V našom pravidelnom prehľade sa spolu v skratke pozrime na tie najzaujímavejšie udalosti z uplynulého dňa. Čo nás upútalo najviac? To sa dozviete prostredníctvom krátkych správ uvedených nižšie. Prajeme vám príjemné čítanie.

  • Len včera vyšla nová česká hra Leave No One Behind: la Drang od vývojárov zo štúdia Gaming 301. Ide o taktickú real-time stratégiu zasadenú do obdobia vojny vo Vietname, ktorá však zatiaľ nevzbudila na Steame príliš veľký rozruch. Viac sa dozviete v našej novinke.
  • Služba Playtracker zverejnila štatistiku týkajúcu sa predajov Horizon Forbidden West z pohľadu PC hráčov prvého dielu. Podľa nej si pokračovanie na konzolách PlayStation nezakúpilo ani percento tých, čo si ju vyskúšali na Steame.
  • Lokálny distribútor Playman zverejnil informáciu, že očakávaný titul Plague Tale: Requiem bude mať k dispozícii aj českú lokalizáciu, podobne ako svojho času prvý diel. Presný dátum vydania nie je stále známy, no potešujúcou správou je, že hra vyjde aj prostredníctvom služby Game Pass.
  • Rogue like kung-fu akcii Sifu sa zatiaľ v predajoch darí. Vývojári zo štúdia Soclap oznámili, že za tri týždne od vydania sa celosvetovo predal viac ako 1 milión jednotiek.
  • Streamovací gigant Netflix angažoval ďalšiu hernú spoločnosť. Po vývojároch z Night School Studia zobral pod svoje krídla aj firmu Next Games venujúcu sa prevažne mobilným hrám. Táto akvizícia ho vyšla na približne 65 miliónov amerických dolárov.
  • Legendárna Mafia sa dočká ešte tento rok knihy s názvom The Art of Mafia Trilogy. Tá bude oslavou 20. výročia série a bude sa venovať nielen najslávnejšiemu prvému dielu ale ďalším dvom častiam, či remaku jednotky z roku 2020. Viac informácií nájdete na tomto odkaze.
  • Pozitívne hodnotený titul Heaven z roku 2020 dostal nový takzvaný Couples Update. Ten vám umožní v príbehu vymeniť pohlavie titulných hrdinov za po novom tak môžete hrať za partnerov rovnakej orientácie.
  • Nový diel populárnej série Kirby s podtitulom Forgotten Land ktorý vyjde už koncom tohto mesiaca, dostal aktuálne demoverziu. Dostanete sa k nej klasicky prostredníctvom Nintendo Switch eShopu.
  • Nominácie na 2022 BAFTA Games Awards boli zverejnené. O najlepšiu hru podľa hlasovania hráčov si to rozdajú tituly Chicory: A Colorful Tale, Deathloop, The Forgotten City, It Takes Two, Metroid Dread a Unpacking.
  • Aj herný obchod GOG sa pridáva k iniciatíve reagujúcej na aktuálne dianie v Ukrajine. V súvislosti s tým preto pozastavil predaj všetkých hier nielen v Rusku, ale aj v Bielorusku.

Komentuj!