Register

A password will be e-mailed to you.

Blíži sa koniec februára, a tak sa pomaly dozvedáme, aké hry dorazia do predplatiteľských služieb. Marcová nádielka v rámci predplatného PlayStation Plus ponúkne zaujímavú zostavu hier, no predsa len to mohlo byť o čosi veselšie.

Začnime tým dôvodom, prečo mohla byť marcová ponuka lepšia, než v konečnom dôsledku je. Bolo oznámená, že Shadow Warrior 3, ktorý vychádza 1. marca dorazí v deň vydania do ponuky PS Now. Keďže služba u nás stále nie je dostupná (a asi v tejto podobe ani nebude, nakoľko sa hovorí o projekte Spartacus, ktorý má byť odpoveďou na Game Pass – ale pozor, nie jeho ekvivalentom), povrávalo sa, že by titul mohol zároveň byť jednou z hier v rámci PS Plus, no tak sa, bohužiaľ, nestane.

I tak ale dostaneme veľmi dobrú a pestrú nádielku hier, ktorým kraľuje Ghostrunner a samostatne vydaná multiplayerová časť Ghost of Tsushima s podtitulom Legends. Prvý spomínaný titul Ghostrunner je atmosférická a vizuálne pôsobivá frenetická first person akcia, v ktorej za žiari neónov bude hráč porciovať svojich nepriateľov za pomoci monomolekulárnej katany. Skvelo hodnotený počin si užijú majitelia PS5, verzia pre PS4 v rámci predplatného, žiaľ, nie je.

Druhou hrou ponuky bude známy MMO survival titul Ark: Survival Evolved. Po prebudení sa na záhadnom ostrove sa bude nutné veľmi rýchlo porozhliadať a pripraviť sa na problémy, nakoľko na tomto mieste nečaká dovolenkový raj, ale nástrahy v podobe dinosaurov či iných nepriateľov obývajúcich ostrov. Bojovať o prežitie však nie je nutné osamote, rozumnejšie je spojiť sa s ďalšími hráčmi a spoločne tak čeliť nástrahám. V príprave už je i plnohodnotný nástupca ARK 2, v ktorom sa predstaví Vin Diesel, takže aspoň sa možno na sequel pripraviť.

Trojicu štandardných hier uzatvorí Team Sonic Racing, a teda vcelku vydarené arkádové preteky na motokárach. V hlavnej úlohe je ježko Sonic a jeho priatelia, no nechýba ani ikonický záporák Doctor Eggman. Už onedlho do kín zamieri pokračovanie filmu Sonic the Hedgehog z roku 2020, takže prítomnosť titulu so Sonicom v PS Plus dáva z marketingového hľadiska zmysel. Navyše, vôbec nejde o zlú hru, no na trhu sú i lepšie varianty ako napríklad Crash Team Racing Nitro-Fueled. Za vyskúšanie však tento počin určite stojí.

Bonusovou hrou pre PS5 a i PS4 je už spomínaný multiplayerový titul Ghost of Tsushima Legends, ktorý je založený na japonskom folklóre, legendách a mýtoch. Vyrazte do boja ako Samurai, Hunter, Ronin alebo Assassin v príbehovej časti, prípadne skúste režimy Survival či Rivals. V tomto prípade určite nesiahnete vedľa, Ghost of Tsushima Legends je totiž výborný prídavok, ktorý kvalitívne nezaostáva za pôvodnou hrou.

Ak ste tak ešte neučinili, nezabudnite si do konca mesiaca aktivovať februárové PS Plus tituly, ktoré z ponuky zmiznú v utorok dopoludnia a nahradia ich vyššie zmienené, marcové tituly.

Zdroj: PlayStation.Blog

Komentuj!