Register

A password will be e-mailed to you.

Trochu kontroverznú (teda nie len trochu) hru Agony asi netreba veľmi predstavovať. Vývojári v svojom zaužívanom trende ďalej pokračujú, či už hrou Succubus alebo aktuálne pripravovaným pokračovaním Agony: Lords of Hell. O týchto hrách však aktuálne nie je reč. Okolo štúdia sa nedávno začal menší škandál a ten sa týka necenzurovanej verzie Agony s podtitulom Unrated.

Pokiaľ ste si zakúpili hru Agony, tak ste k nej dostali aj danú necenzurovanú verziu, čo mohol byť pre mnohých aj dôvod na zakúpenie tejto hry. Pred pár dňami však došlo na Steame k menšiemu problému. Všetkým majiteľom Agony: Unrated, ktorí ju dostali zadarmo k základnej hre, hra záhadne zmizla z účtov. Používatelia o tom neboli nijak informovaní a mnohí si to zrejme ani dodnes nevšimli.

Prečo však k tomu došlo? Daná situácia je trochu komplikovaná. Na začiatku sa Steam vyjadril, že o ničom nevie a že používatelia majú kontaktovať tvorcov, aby sa postarali o nápravu. Následne sa hneď spustila vlna nenávisti voči vývojárom z Madmind Studio. Netrvalo však dlho a niekoľko ľudí potvrdilo, že na GOGu im Agony: Unrated ostalo.

Aktuálne sa k tomu vyjadrili aj tvorcovia, ktorí boli, samozrejme, bombardovaní otázkami. Ich vyjadrenie každopádne spočíva v tom, že oni nič nemenili a v ich vlastnom záujme je, aby všetci hráči mali aj naďalej zadarmo Agony: Unrated. Podľa ich slov je chyba práve na strane Steamu, ktorý sa z toho snaží za každú cenu vykrútiť. Hráčom tak ostáva len čakať, ako sa celá táto situácia vyvinie.

Vlastníte na Steame Agony a všimli ste si, že vám necenzurovaná verzia hry zmizla? Kto si myslíte, že je aktuálne v práve a hovorí pravdu: Steam alebo Madmind Studio? Podeľte sa s nami o vaše názory v komentároch.

Komentuj!