Register

A password will be e-mailed to you.

V našom pravidelnom prehľade sa spolu v skratke pozrime na tie najzaujímavejšie udalosti z uplynulého dňa. Čo nás upútalo najviac? To sa dozviete prostredníctvom krátkych správ uvedených nižšie. Prajeme vám príjemné čítanie.

  • Horizon: Forbidden West dostal prvé recenzie, ktoré sa pohybujú na úrovni prvého dielu. Hra podľa všetkého prináša rovnako kvalitný zážitok, podľa viacerých však trochu dopláca na technické problémy. Našu recenziu nájdete na tomto odkaze.
  • Prípad trojice ruských študentov, ktorí v Minecrafte vyhodili do vzduchu úradnú budovu a boli následne obvinení z plánovania teroristického útoku bol nateraz uzavretý. Dvaja dostali vďaka spolupráci s vyšetrovateľmi iba podmienku, jeden z nich však bol odsúdený na päťročný trest v pracovnej kolónii.
  • Capcom spustil na svojich stránkach sedemdňový odpočet, chýbajú však akékoľvek indície, čoho presne sa týka. Odhalenia tajomného projektu sa tak dočkáme až budúci pondelok.
  • Akčná adventúra Gunk, ktorá vyšla už v decembri 2021 na PC, Xbox One a Xbox Series X sa dočká behom jari aj uvedenia na Steame. PC hráči si ju totiž zatiaľ mohli vyskúšať iba prostredníctvom Microsoft Store. Súčasne bude vydaný i nový update, ktorý do hry pridá foto mód.
  • Pre God of War na PC sa už pripravuje nový mód, ktorý spraví hrateľnú postavu z Atrea. Chystá ho moder známy ako Speclizer, ktorý už zverejnil aj prvotnú ukážku. Mód však zatiaľ nie je dostupný na stiahnutie, keďže podľa slov autora ho čaká ešte veľa práce.
  • Podľa informácií zverejnených na portáli Blomberg sa proti aktuálne mimoriadne nepopulárnemu trendu NFT vyjadrujú pod rúškom anonymity negatívne aj vybraní zamestnanci Ubisoftu. Miesto súperenia s EA o najviac nenávidenú spoločnosť by sa malo vedenie podľa nich sústreďovať skôr na vývoj kvalitných AAA hier.
  • CD Projekt RED má na utorok naplánovaný nový livestream ohľadom Cyberpunku 2077, ktorý prebehne o 16:00 nášho času. Zatiaľ sa nevie čo bude jeho náplňou, no očakáva sa odhalenie verzií hry určených pre next gen konzoly.
  • Na margo nedávnych transakcií herných spoločností sa vyjadril aj generálny riaditeľ firmy PlatinumGames Atsushi Inaba. Ten sa nechal počuť, že by neodmietol podobne ladenú ponuku, pokiaľ by nový majiteľ rešpektoval ich slobodu tvorby. V súvislosti s tým spomenul i Microsoft, ktorý by im ju podľa podľa neho dokázal ponúknuť.
  • Chystaný free to play titul Tom Clancy’s The Division Heartland sa bude podľa informácií žurnalistu Toma Hendersona čiastočne inšpirovať FPS Escape from Tarkov. To platí pre PvE mód nazvaný Storm zameraný na zbieranie lootu a extrakciu. Druhým módom bude Excursion s dôrazom na exploráciu hernej mapy.
  • Retro hororová strieľačka Forgive Me Father dostala valentínsky update s názvom The Endless Love. Ten do tohto Early Access titulu prináša predovšetkým Endless režim, no súčasne i dva nové levely, ďalšiu zbraň, či nového protivníka.

Komentuj!