Register

A password will be e-mailed to you.

V roku 2016 vyšiel veľmi podarený soulslike 2D titul Salt and Sanctuary. Ten sa tešil výborným recenziám a odozve od samotných hráčov, čo zabezpečilo, že v Ska Studios/Devoured Studios sa začalo pracovať na pokračovaní. To, ako sme sa dzovedeli počas oznámenia minulý rok, dostalo názov Salt and Sacrifice. A teraz už vieme aj to, kedy si počin od Jamesa Silvu zahráme.

Ak vás zmiatlo, že vyššie spomíname Ska Studios/Devoured Studios a nižšie meno James Silva, tak riešenie je v zásade veľmi jednoduché, dané štúdia stvoril práve tento jeden vývojár, ktorý si v prípade potreby nájde pomocnú silu. Pre titul Salt and Sacrifice padla voľba na vývojára menom Shane Lynch, takže práve toto duo nám 10. mája tohto roku naservíruje ich najnovší počin, ktorý bude mať na čo nadväzovať. Kvalitatívna latka je totiž solídne vysoko.

V zásade však máme očakávať veľmi podobný titul ako bol predchodca, no niekoľko noviniek sa nájde. Vítanou bude napríklad online kooperácia, na rozdiel od lokálne v prvej časti. Práve v tejto časti našiel uplatnenie Lynch, keďže netcode je jeho doménou. Zaujímavo znie aj možnosť pridať sa k niektorej sekte, pretože každá ovplyvní hranie iným spôsobom. Tie sú zamerané na PVP, pričom narazíte napríklad na Blighttakers (zabijú každého hráča v dohľade) až po zložitejších fanatikov Blueheart Runners (môžu zaplniť svet iného hráča „strašnými monštrami“). Vzhľadom na rozsah siekt, špeciálnych schopností a už potvrdených osem štartovacích tried to znie, že Salt and Sacrifice bude mať dosť podstatnú online zložku. Potešia aj nové pohybové schopnosti pre hlavného hrdinu, ktoré sa pri súbojoch a platformingu určite zídu.

Ako už bolo zmienené vyššie, Salt and Sacrifice vyjde 10. mája pre PC, PS5 a PS4, no časom hra, pravdepodobne, zavíta i na Xbox a Nintendo Switch po vzore svojho predchodcu.

Zdroj: PCGAMER

Komentuj!