Register

A password will be e-mailed to you.

Začiatok týždňa máme úspešne za sebou a presúvame sa do jeho druhej polovice, kým príde víkend. V hernom svete sa však každý deň udeje mnoho noviniek. Predstavujeme vám tak výber toho, čo bolo podľa nás aktuálne najzaujímavejšie. Želáme vám príjemné čítanie.

  • Vydavateľská spoločnosť Take Two sa pochválila svojimi číslami za posledný štvrťrok, ktoré dosiahli 903,3 miliónov amerických dolárov. Najúspešnejšími hrami za toto obdobie sú tituly NBA 2K22, NBA 2K21, Grand Theft Auto V, Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition, Red Dead Redemption 2, Grand Theft Auto: San Andreas, Borderlands 3 a mobilný Two Dots.
  • Známy analytik Michael Pachter sa vyjadril, že spoločnosť Sony vývojárov z Bungie výrazne preplatila a celá kúpa zatiaľ pôsobí len ako verejné vyhlásenie v snahe držať krok so svojou konkurenciou. Na rozdiel od ich akvizícií mu teda tento krok aktuálne nedáva príliš veľký zmysel.
  • Tchajwanská ratingová organizace udělila rating PlayStation 5 a Xbox Series verzi Apex Legends. Jejího vydání bychom se tak mohli brzo dočkat.
  • Grand stratégia Crusader Kings III od Paradoxu dostala prvé veľké rozšírenie s podtitulom Royal Court. Do hry pridáva nové spôsoby interakcií s postavami vo vašom kráľovstve a prináša i zásadné zmeny v kultúrnom systéme.
  • Tim Sweeney tvrdí, že funkcia Easy Anti-cheat, teda ochrana proti cheaterom, je dostatočne účinná v mnohých hrách, ale nie je dostatočná pre Fortnite. Z tohto dôvodu nebude Fortnite dostupný na Steame ani na novo pripravovanom handhelde Steam Deck.
  • Generation Zero, postapokalyptická kooperatívna hra s robotmi, sa dočkala veľkej aktualizácie. Do hry tak pribudlo mnoho obsahu zadarmo. Najväčším lákadlom sú určite noví robotickí protivníci Wolf a Lynx.
  • V roku 2014 bola oznámená exkluzivita pre Xbox One s názvom Scalebound. Tá bola ale časom zrušená. Aktuálne sa však opäť uvažuje nad tým, že by sa hra mohla predsa len vytvoriť. Uvidíme ako to dopadne.
  • Zakúpili ste si remaster Final Fantasy 7, ale nie ste spokojný s technickým stavom hry? Pokiaľ vlastníte grafickú kartu od Nvidie, tak sa možno váš problém vyriešil. Nové ovládače by mali opraviť problémy s frameratom.
  • O tom, či sa dočkáme remaku aj Resident Evil 4, kolujú neustále všelijaké fámy. Capcom to však dodnes nepotvrdil. Aktuálne sa však k RE4 vyjadril Shijni Mikami, podľa ktorého by sa mal príbeh hry trochu upraviť, keďže v minulosti na neho nemali príliš veľa času.
  • V priebehu posledných rokov vyšlo pomerne dosť titulov z univerza Warhammer 40k. Aktuálne nedočkavo čakáme na Chaos Gate – Daemonhunters. Do tohto titulu vývojári ulovili herca Andyho Serkisa, ktorý nadabuje jednu z postáv.   

Komentuj!