Register

A password will be e-mailed to you.

V našom pravidelnom prehľade sa spolu v skratke pozrime na tie najzaujímavejšie udalosti z uplynulého dňa. Čo nás upútalo najviac? To sa dozviete prostredníctvom krátkych správ uvedených nižšie. Prajeme vám príjemné čítanie.

  • Generálny riaditeľ Microsoftu Satya Nadella sa vyjadril pre Financial Times, že akvízíciou Activisionu nezíska jeho firma žiadny monopol, iba výraznejšie postavenie na trhu. Tým pádom nevidí logický dôvod na to, aby bola pozastavená, či zablokovaná.
  • Techland zverejnil presný zoznam chystaných opráv pre ich Dying Light 2 Stay Human. Najviac obsahujú konzolové verzie, pričom v blízkej budúcnosti majú v pláne vytvoriť aj záložné savy. PC verzia taktiež dostane dodatočné grafické nastavenia.
  • MMO Mortal Online 2 od švédskeho štúdia Star Vault AB, ktoré vyšlo koncom januára, má výrazné problémy s pripájaním sa do hry. Podľa viacerých hráčov čakacia doba dosahuje aj 24 hodín, jeden z hráčov tvrdí, že do nej nedostal ani za 36 hodín.
  • Bojovka Dawn of Monsters dostala novú ukážku. Tá približuje príbeh a taktiež ukazuje početné súboje žanrovej záležitosti. Dátum vydania je momentálne stanovený na marec 2022.
  • Neil Druckmann, spoluprezident Naughty Dog, láka cez Twitter až na 3 hry, ktoré aktuálne v štúdiu vznikajú. Hovorí sa o remaku prvého The Last of Us, potvrdený je standalone multiplayer pre druhý diel, no tretí titul zatiaľ zrejmý nie je. Pôjde o niečo nové, alebo tretí diel The Last of Us?
  • Grand Theft Auto V dostalo Batman mód, v rámci ktorého je dispozícii je i viacero ikonických oblekov, vynálezov, či vozidiel tejto komiksovej postavy. Batman Script Mod od modera s nickom JUlioNIB prináša do hry i súbojový systém inšpirovaný sériou Arkham.
  • Vývojárska firma Hazelight Studios sa verejne pochválila veľkým úspechom svojho kooperačného hitu It Takes Two. Najoceňovanejšia hra roku 2021 zatiaľ celkovo predala 5 miliónov kópií.
  • Režisér Hidetaka Miyazaki z FromSoftware odhalil ktorého bossa zo Souls hier má najradšej. Je ním Old Monk z Demon’s Souls, ktorý môže privolať do boja iného živého hráča v podobe Black Phantoma.
  • Futbalista Mason Greenwood, ktorý bol kvôli obvinený zo znásilnenia a vyhrážania sa smrťou, sa po odstránení z titulu FIFA 2022 neobjaví už ani v dvojici hier od Konami. Ako eFootball 2022, tak eFootball PES 2021 ho totiž taktiež odstránia zo svojich súpisiek.
  • Beat’em’up River City Girls Zero, lokalizovaná verze SNES titulu z roku 1994, vychází 14. února na Nintendo Switch. Další platformy budou následovat na jaře.

Komentuj!