Register

A password will be e-mailed to you.

Počas včerajšej noci sa uskutočnila nová epizóda State of Play, ktorá bola venovaná blížiacemu sa Gran Turismu 7. V zhruba tridsiatich minútach nájdete nielen množstvo nových záberov z PlayStation 5 verzie, ale aj kopec informácií.

Okrem toho, že by Gran Turismo 7 malo byť návratom ku koreňom a oslavou 25. výročia od vydania prvého dielu. Pri vydaní bude k dispozícii 34 lokalít a 97 variant okruhov, kde sa bude možno preháňať vo viac ako 400 vozidlách. Samozrejme, časom pribudnú ako ďalšie trate, tak aj autá.

Vracia sa i mapa sveta, kde nájdete jednotlivé aktivity, no popri návrate ku koreňom sa nezabudlo ani na novinky, ako napríklad režim Music Rally, ktorý ponúkne pretekanie do rytmu hudby. V podstate pôjde o prechádzanie checkpointami v určitom limite, ktorý ale bude založený na odpočítavaní beatov zo skladby. Budete teda musieť v danom limite zvládnuť prejsť určený úsek, no miesto stresu by vám hranie mala spríjemňovať hudba, ako napovedá i názov režimu. Tá bude zvolená tak, aby tempo skladby napovedalo, ako máte šliapať na plynový pedál. K dispozícii bude cez 300 skladieb, čo určite zabezpečí slušnú trvanlivosť. Znie to zaujímavo, najmä ak budú k dispozícii dobré skladby, no aká zábava to bude v realite ukáže až čas.

Okrem Music Rally sa možno tešiť na Gran Turismo Café, kde vám budú miesto ponuky kávičiek naservírované “Menu Books” s aktivitami. Plnením aktivít si odomknete nielen vozidlá, ale aj ďalšie predmety, no nemá ísť o to vyžmýkať z vás úplne perfektný výkon, ale oboznámiť vás s jednotlivými autami a celkovo motoršportovou kultúrou. Vždy keď splníte danú výzvu, majiteľ kaviarne vám povie príbeh buď o tom, či onom aute, prípade o značke ako takej, a tak ďalej. Pre ozajstných nadšencov to bude, zdá sa, to pravé orechové.

Chýbať nebude ani automobilové múzeum, tuning vozidiel, nové replaye so strihmi kamier do rytmu hudby, komplexný fotorežim, realistické simulovanie počasia a poveternostných podmienok, 3D spatial audio, či podpora pre funkcie DualSense ovládača v prípade PS5 verzie. Na PlayStation 5 budú k dispozícii aj 2 režimy zobrazenia, no nebudete si vyberať. V základe bude 4K/60fps režim pre samotné pretekanie, no pri replayoch a fotorežime sa bude používať ray-tracing režim, ktorý síce skreše počet snímkov za sekundu na 30, no pridá odlesky a odrazy simulované v reálnom čase. Bude toho skrátka naozaj veľa a fanúšikovia si dozaista prídu na svoje.

Viac o Gran Turismo 7 sa dozviete z State of Play prezentácie, prípadne zamierte na web gtplanet.net, kde je podrobne popísané, čo očakávané pokračovanie ponúkne, nakoľko niektoré zahraničné média mali možnosť ešte nad rámec prezentácie absolvovať virtuálny media event so samotným Kazunori Yamauchim, otcom Gran Turisma.

Na záver už iba pripomenutie, že Gran Turismo 7 vyjde 4. marca pre PlayStation 5 a PlayStation 4, pričom nebude chýbať ani česká lokalizácia.

Zdroje: PlayStation.Blog, State of Play, gtplanet.net

Komentuj!