Register

A password will be e-mailed to you.

Február patrí rozhodne k najsilnejším mesiacom poslednej doby, keďže práve počas neho je naplánované vydanie ihneď niekoľkých očakávaných videoherných hitov. V ďalšej časti nášho pravidelného špeciálu vás o nich budeme podrobnejšie informovať.

Dying Light 2: Stay Human
Žáner: Akcia z pohľadu prvej osoby
Platformy: PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox X/S a PC
Vývojár: Techland
Dátum vydania: 4. február 2022

V hre Dying Light 2: Stay Human sa znovu ocitneme v koži pútnika Aidena Caldwela, ktorý má moc zmeniť osud jedného z posledných ľudských miest, rozorvaných chaosom, keďže civilizácia sa navrátila späť do obdobia temna. Všadeprítomné zombie vyžadujú od hlavného hrdinu mimoriadne schopnosti, ktoré však nie sú zadarmo. Okrem vírusu, ktorý premenil väčšinu ľudskej populácie na monštrá, sa v celom meste vyskytujú aj odlišné ľudské frakcie, súperiace medzi sebou navzájom.

Dying Light 2 je opäť akčnou RPG survival hrou s hororovými prvkami, kladúcou s dôrazom na parkour, avšak autori zo štúdia Techland tentoraz sľubujú množstvo noviniek, vrátane až o štvornásobne väčšieho hrateľného prostredia, než bolo to, ktoré nám ponúkol prvý diel. Novinkou sú aj výraznejšie následky rozhodnutí, ktoré ovplyvňujú vývoj sveta a interakciu s prostredím. Okrem singleplayerovej kampane bude Dying Light 2 obsahovať kooperáciu až pre štyroch hráčov, takže budete mať možnosť si prejsť celým príbehom aj s priateľmi.

Sifu
Žáner: Bojovka
Platformy: PlayStation 4, PlayStation 5 a PC
Vývojár: Sloclap
Dátum vydania: 8. február 2022

Sifu je kung-fu bojovka z pohľadu tretej osoby od vývojárskeho štúdia Sloclap, v ktorej sa ujmeme mladého adepta bojových umení. Jeho jediným cieľom je pomstiť smrť svojich rodičov. Hra ponúka iba singleplayerovú kampaň, pričom kľúčovú rolu zohráva magický talizman, ktorý umožňuje sústavné oživovanie hlavného hrdinu a teda zabraňuje jeho konečnému úmrtiu. Na prvý pohľad sa tak môže javiť ako ideálna a dokonalá pomôcka, problém však spočíva v tom, že každou smrťou náš protagonista zostarne, vďaka čomu postupne stráca svoju mladícku obratnosť a vitalitu. Všetko zlé je však na niečo dobré a vďaka sústavnému starnutiu hrdina nezískava iba skúsenosti, ale aj nové bojové schopnosti. Magická sila amuletu sa však časom môže vyčerpať, čo spôsobí konečnú smrť protagonistu.

Keďže ide o akčnú bojovku, titul ponúkne ohromné množstvo unikátnych chvatov, ktoré sa dajú vzájomne kombinovať, čo prináša vskutku pestrú paletu bojových komb. Nie vždy však bude boj jedinou alternatívou: hra prinesie niekoľko situácií, z ktorých je možné dostať aj s pomocou dialógových možností.

Total War: Warhammer III
Žáner: Ťahová a real-timová stratégia
Platformy: PC
Vývojár: Creative Assembly
Dátum vydania: 17. február 2022

Total War: Warhammer III je zakončenie trilógie, odohrávajúcej sa v univerze Warhammer, konkrétne v jeho východnej časti, nazvanej Starý svet (Old World). Príbeh sa odvíja od chvíle, kedy štyri armády chaosu pritiahnu z polárnych pustatín, pričom týmto hordám stojí v ceste krajina menom Kislev, ktorá sa tak stane štítom a oporou ľudskej civilizácie. Ľadová kráľovná, Katarina Bokha, sa preto vydáva na východ, aby tam čelila rôznym démonickým entitám. Na východe sa taktiež nachádza legendárne kráľovstvo Kitaj, ktoré však trpí nejednotnosťou, kvôli tomu, že mu vládnu až tri dynastie v jednej chvíli.

Hrateľnosť sa delí na dve časti: strategickú a bojovú. Na mape sveta sa v ťahovom režime buduje ekonomika, skúmajú nové technológie alebo budujú celé mestá. V prípade priameho konfliktu sa najskôr takticky rozdelia vaše oddiely a následne sa celá hra prepne do real-timového režimu. V samotnom boji bude zohrávať veľkú úlohu aj morálka a výkonnosť vojska.

Horizon Forbidden West
Žáner: akčné RPG
Platformy: PlayStation 4, PlayStation 5
Vývojár: Guerrilla Games
Dátum vydania: 18. február 2022

Horizon Forbidden West je dlho očakávaným pokračovaním úspešného videoherného počinu Horizon Zero Dawn z roku 2017 od štúdia Guerrilla Games. V tejto časti sa Aloy (hlavná hrdinka pôvodného dielu Horizon Zero Dawn) znovu vráti do zvláštneho post-apokalyptického sveta ďalekej budúcnosti, ale tentokrát bude skúmať nové krajiny a spozná nové kmene. Aloy v týchto nových oblastiach nestretne len starých známych ako sú Varl a Erend, ale, pochopiteľne, sa zoznámi aj s novými priateľmi. Opäť pôjde o akčný RPG počin z pohľadu tretej osoby, ktorý nám ponúkne rozsiahlejší otvorený svet.

Ten je zasadený do post-apokalyptickej verzie Spojených štátov, konkrétne do Kalifornie, Nevady a Utahu. Taktiež netreba zabudnúť na veľké množstvo úloh a noviniek, ktorými sa vývojári rozhodli obohatiť svoj najnovší počin. Medzi ne patrí potápanie a skúmanie podmorských tajomstiev, či vylepšený systém bojov na blízko. Viac sa dozviete v našej recenzii, ktorá sa už pripravuje.

Elden Ring
Žáner: RPG
Platformy: PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox X/S a PC
Vývojár: FromSoftware
Dátum vydania: 25. február 2022

Elden Ring od japonského štúdia FromSoftware je v súčasnosti už najočakávanejšou videohrou aj na platforme Steam, kde nedávno predbehol i dlho neohrozený Dying Light 2: Stay Human. Môže za to nepochybne i spojenie s Georgeom R. R. Martinom, tvorcom populárnej Hry o Tróny. Najnovší počin sa má ešte viac priblížiť mainstreamovému publiku, keďže autori sľubujú menej stresu pri prechádzaní tamojšieho, tentoraz už otvorenejšieho sveta, samozrejme, za zachovania pôvodnej náročnosti, ktorá by sa i naďalej mala držať na pomerne vysokej úrovni. Otvorený svet má ponúknuť príležitostným hráčom možnosť odložiť pokus o prekonanie náročnej prekážky na neskôr a skúšať šťastie na inom mieste. Už 25. februára sa teda vydáme do Lands Between, kde sa po boku generála Radahna a Malenie The Severed pokúsime poraziť tamojšiu temnotu.

Opäť, aj v novom roku, sme vám predstavili náš výber najzaujímavejších videoherných počinov, ktoré majú naplánované vydanie na tento mesiac. Ak náhodou máte vlastného herného favorita, o ktorom sme sa v našom výbere nezmienili, pokojne ho môžete pripomenúť v komentároch.

Komentuj!