Register

A password will be e-mailed to you.

Úpadok Battlefieldu 2042, ktorý nebol prijatý pozitívne ani v našej redakcii, naďalej pokračuje. Na Steame majú dokonca staršie diely série (Battlefield 1 a Battlefield V) viac hráčov než novinka z minulého roku.

Ako je známe, problémy Battlefieldu 2042 začali prakticky okamžite po vydaní. Už v deň jeho vydania bolo množstvo recenzentov a hráčov nemilo prekvapených nízkou kvalitou tejto vojnovej first-person strieľačky. Štúdio DICE sa síce snažilo situáciu zachrániť, a tak do konca roku 2021 pripravilo niekoľko dôležitých patchov, ale vôbec sa im nepodarilo titul oživiť. Navyše vývojári stále nespustili prvú sezónu, a tak celá komunita postupne stratila trpezlivosť a vrátila sa k predchádzajúcim, kvalitnejším dielom.

Ako píše na svojom Twiteri nezávislý novinár Tom Henderson, podľa dostupných údajov na Steame sa k staršiemu, ale oveľa lepšiemu Battlefieldu 5 z roku 2018 hráči začali vracať už koncom minulého roku. Rozhodne zaujímavý je aj fakt, že aj dokonca ešte starší Battlefield 1 z roku 2016 má neporovnateľne väčšie hráčov, než novinka z roku 2021. Je to takmer fiasko, keďže najnovší diel vznikal niekoľko rokov a dokonca na ňom pracovalo viacero tímov, nehovoriac o tom, že Electronic Arts doňho vkladala veľké nádeje.

Ďalšou ranou je oznámenie, že štúdio Valve vyhovelo hráčom, a tak im na Steame začalo vracať peniaze a to aj v prípadoch, kedy ich sťažnosti úplne nesplnili pravidlá. Aby ste mohli na Steame dostať svoje peniaze naspäť, musíte obvykle v reklamovanej hre stráviť menej než dve hodiny a musíte ju mať kúpenú do 14 dní od podania žiadosti. V prípade Battlefieldu 2042 však Valve povolilo výnimku. U Originu, PlayStationu a Xboxu však takáto veľkorysá možnosť nie je.

Otázkou teraz je, ako na tento nemilý stav budú reagovať vývojári z DICE. Štúdio plánovalo množstvo nového obsahu, ale pokiaľ záujem o Battlefield 2042 takto sústavne upadá, tak je dosť možné, že prehodnotí najbližšie plány.

Komentuj!