Register

A password will be e-mailed to you.

Tých z vás, ktorí sledujú aktuálne dianie na poli videohier zrejme neprekvapí, že prišlo k ďalšiemu odkladu. Ten sa tentoraz týka v našich končinách veľmi očakávaného pokračovania už kultovej série S.T.A.L.K.E.R.

Viacerí fanúšikovia už dlhšie tušili, že S.T.A.L.K.E.R. 2 sa odloží, keďže mnohé tomu nasvedčovalo. V prvom rade sa stále nerozbehla poriadna marketingová kampaň a od minuločného leta sme nevideli žiadne gameplay zábery priamo z hrania. Zopár zverejnených nových screenshotov a konceptov bolo podozrivo málo a tak sa špekulácie o odklade stali už bežnou súčasťou diskusií na fanúšikovských fórach. A teraz sa tieto špekulácie stali realitou. Oficiálne totiž bolo oznámené, že S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl sa odkladá o celých sedem mesiacov, a to momentálne až na 8. december 2022.

Študio GSC Game World k tomu zverejnilo na Twiteri správu, plnú dobre známych fráz, v ktorej verí, že tých sedem mesiacov umožní tvorcom naplniť ich víziu a dosiahnuť optimálneho stavu hry. Keďže je S.T.A.L.K.E.R. 2 doteraz najväčším projektom štúdia, vyžaduje dôkladné testovanie a ladenie.

Na záver si ešte pripomeňme, že vynovené štúdio GSC Game World má na svojom konte vlastne iba jedinú hru, a to aj u nás v redakcii pomerne vlažne prijatú stratégiu Cossacks 3. Pôvodný tím GSC Game World (S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl, Clear Sky a Call of Pripyat) bol totiž pred niekoľkými rokmi rozpustený a po jeho obnove sa v novom tíme ocitli úplne iní vývojári.

Dúfajme teda, že S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl skutočne vyjde 8. decembra 2022 na platforme PC (Steam, Epic Games Store) a Xbox Series X|S.a s českými titulkami na všetkých platformách.

Komentuj!