Register

A password will be e-mailed to you.

Warning: A non-numeric value encountered in /data/4/c/4c61c55f-4e60-4a5d-9bfc-e3af3cf5bb5f/somhrac.sk/web/wp-content/themes/valenti/library/core.php on line 1606

Nebudem chodiť okolo horúcej kaše, Creative SXFI TRIO sú perfektné káblové slúchadlá, ktoré sa neboja žiadnej výzvy. Patria však do prémiovej kategórie, takže ich cenovka nie je najnižšia. Už na prvý pohľad je však vidieť, že v tomto prípade sa nikde nešetrilo a Creative jednoducho nenechali nič na náhodu.

Slúchadlá majú na dnešnú dobu jednu nevýhodu – sú káblové. Čoraz populárnejšie a cenovo dostupnejšie sú bezdrôtové varianty, veď káble sú dnes už out, či nie? Ja osobne patrím k starej škole, a teda, hoci bezdrôtové slúchadlá sú komfortné, musím mať v “zbierke” aj klasiku s káblom. Jasné, máme tu moderné kodeky, ktoré bezdrôtový prenos skvalitňujú, snažia sa odstrániť latenciu a podobne, avšak stále to nie je dokonalé. Bežnému užívateľovi to však neprekáža. SXFI TRIO však nie sú produktom pre bežného zákazníka, skôr cielia na skupinu, ktorá dobre vie, čo od daného produktu očakáva a vyžaduje. Koniec koncov, vôbec nejde o lacnú záležitosť za pár eur.

Balenie

Už balenie vám napovie, že máte čo dočinenia s prémiovým produktom. Nemyslím to tak, že by na obale bolo niečo písané zlatým písmom a zabalené do mašličky, balenie je kvalitné spracované, vyrobené z tvrdeného papiera a samotné slúchadlá s príslušenstvom uložené v priehradkách, ktoré hovoria, že si výrobca dal záležať. Samozrejme, dnes je populárne robiť všetko ekologicky, takže bolo použité presne to, čo použité byť malo a nič navyše.

Okrem samotných slúchadiel tu nájdete náhradné štuple vo veľkostiach od 10mm do 16mm (12mm veľkosť je nasadená na slúchadlách), štipec na prichytenie slúchadiel k oblečeniu, redukciu z USB-C na USB-A, silikónový obal, stručná úvodná príručka a leták s informáciami o záruke.

Spracovanie

Špičkové. I tak by sa v krátkosti dalo označiť dielenské spracovanie slúchadiel. Kábel SXFI TRIO je vyrobený z medi vystuženej kevlarom, ktorý mu dodáva mimoriadnu pevnosť v ťahu. Navyše má ochranný plášť z hliníku a medi, čo zaisťuje vysokú odolnosť, čo sa pri káblových slúchadlách, bezpochyby, hodí. Vďaka nylonovému opletaniu dosahuje kábel maximálnu ohybnosť a cudzia mu nie je ani vysoká rýchlosť prenosu dát, aby bol potenciál slúchadiel využitý naplno. Jediná nevýhoda, respektíve vlastnosť opletaného kábla je, že ak máte oblečené niečo drsnejšie, môže sa trenie materiálov prenášať v malej miere aj do slúchadiel. Pri štupľoch to však, našťastie, nebýva tak znateľné a výrazné, ako v prípade veľkých slúchadiel.

Ani ovládací prvok na kábli nepôsobí lacno, čo je jedine dobre. Žiadne vŕzganie, praskanie, skrátka nič. Nájdete tu zapínanie/vypínanie SXFI technológie, tlačidlá pre regulovanie hlasitosti a spustenie/zastavenie prehrávania. Takže všetko čo potrebujete.

Zvukový prednes alebo slúchadla v praxi

Chválil som doteraz, chváliť musím aj naďalej. Keby som si mal vybrať jednu vec, ktorá je highlightom SXFI TRIO, je to práve zvuk. Čistý, jasný, zreteľný v každom pásme a navyše aj s dostatočnou hlasitosťou. O to sa stará hybridný systém troch meničov, pričom každý jeden je vyladený tak, aby sa staral i iný rozsah zvukového spektra. Nebojím sa povedať, že tieto slúchadlá by nevadili ani audiofilom, a to je poriadna pochvala, navyše pri štupľových slúchadlách. Márne by ste tu však hľadali aktívne potláčanie okolitých ruchov, avšak to nevadí, nakoľko štuple sú spravené tak, aby okolité ruchy izolovali. A funguje to naozaj dobre. Kvalitný je aj mikrofón, čo veľa potenciálnych zákazníkov ocení, obzvlášť v dnešnej dobe, keďže veľa ľudí pracuje z domu, prípadne sa študenti vzdelávajú diaľkovo.

Pre plnší a priestorovejší zvuk je tu možnosť zapnutia SXFI technológie, ktorá zvuku dodáva ešte čosi naviac. Nehodí sa to všade, ani pri každom žánri, no 100 ľudí, 100 chutí. Ja osobne som mal SXFI väčšinou pustenú, pretože sa mi prínos tejto technológie jednoducho páči. Je však nutné mať aplikáciu SXFI App, ktorá zabezpečí, aby bol zvuk naplno prispôsobený danému používateľovi.

Počítať však musíte s tým, že váš telefón musí mať USB-C konektor, prípadne pri používaní k PC potom máte možnosť využiť redukciu z USB-C na USB-A. Osobne chválim, že je tu moderný port, nakoľko 3.5mm jack je na mobiloch čoraz raritnejší a nebolo by s ním ani možné vychutnať si holografiu SXFI.

Nakoľko nejde o slúchadlá určené na šport, nenájdete tu žiadnu certifikáciu voči vlhkosti, avšak v tomto prípade to nepovažujem za problém, na to sú tu iné produkty. Pokiaľ z vás však netečie ako z vodovodného kohútika, nebál by som sa ani použitiu pri športovaní.

Nie lacné, no za kvalitu sa platí

Slúchadlá SXFI TRIO nie sú lacným špásom, nakoľko ich cena je 129,99€. Zakúpiť ich možno napríklad na webstránke výrobcu, kde častokrát nájdete zľavu. Chápem, že mnoho z vás uprednostní lacnejšie slúchadlá, ktorých je na trhu viac než dostatok, avšak v tomto prípade je cena opodstatnená. Máte tu totiž moderné technológie, skvelý komfort počas používania a to hlavné – špičkový zvuk, ktorý si hravo poradí s akýmkoľvek žánrom hudby, filmom, či hrami. Niekomu môže prísť zvláštne kúpiť si v dnešnej dobe káblové slúchadlá, no kábel je kábel, obzvlášť ak chcete vyťažiť z produktu maximum.

Produkt na testovanie zapožičalo tuzemské zastúpenie spoločnosti

Creative SXFI TRIO - Vynikajúca prémiovka
Creative SXFI TRIO sú špičkové slúchadlá so skvelým zvukom. Ak by to nebolo dosť, je tu ešte SXFI technológia, ktorá posúva reprodukciu ešte o krok ďalej. Ak hľadáte kvalitu, tu ju nájdete.
Pozitíva
  • Skvelý zvuk bez skreslenia
  • Komfort pri nosení
  • Kvalitný mikrofón
Negatíva
  • Pre niekoho môže byť vysoká cena (129,99€)
5.0Celkové hodnotenie

Komentuj!