Register

A password will be e-mailed to you.

Ooblets je očakávaný indie 3D počin od dvojice tvorcov, Rebeky Cordingley a Bena Wassera z relatívne nového a neznámeho štúdia Glumberland. Podľa dostupných informácii by malo ísť o akýsi “simulátor života”, ktorý v sebe bude kombinovať prvky titulov ako Stardew Valley, či Pokémon.

Vaša postava svoj život začne na malej farme, ktorú bude musieť postupom času vylepšovať, zväčšovať a zdokonaľovať. Charakter si budete môcť sami od základov vytvoriť a to podľa svojho uváženia. Ooblets sa bude odohrávať vo svete nazvanom Oob, obsahujúcom množstvo postáv, rôznorodých prostredí, akýchsi stvorení, nazvaných oobleti, či zvierat. Vzhľadom na aktuálne informácie môžeme ešte povedať, že hra bude obsahovať možnosť tanečných súbojov s rôznymi druhmi oobletov, čo bude patriť medzi kľúčové prvky hry. Čím vyššiu bude mať vaša postava úroveň, tým viac druhov tancov sa jej následne bude sprístupňovať. A nakoniec, samotných oobletích kamarátov získate tak, že zasadíte ich semienka, z ktorých časom vyrastú dospelé a zdravé druhy oobletov.

Samotný titul Ooblets zatiaľ nemá určený dátum vydania, vyzerá to však tak, že tento rok si tento pozoruhodný počin ešte nezahráme. Známe sú ale platformy na ktoré má titul vyjsť: PC (konkrétne na Epic Store) a Xbox One. Bližšie informácie o hre však zatiaľ neboli zverejnené a preto si musíme počkať a uvidíme, ako to s Oobletmi nakoniec vlastne dopadne.

Komentuj!