Register

A password will be e-mailed to you.

Snímka The Matrix Resurrections sa nezadržateľne blíži do svetových kín a aj napriek tomu, že u nás si pokračovanie science fiction ságy nepozrieme v premiére, do tohto univerza sa môžeme dostať prostredníctvom technologického dema dostupného úplne zdarma.

The Matrix Awakens slúži ako možná ukážka hernej budúcnosti. Hoci svetom cestovali chýri o novej hernej podobe legendárneho Matrixu ešte pred akciou The Game Awards, až na tomto evente sa projekt oficiálne ukázal. Nejde o samostatný a plnohodnotný AAA titul, avšak počin slúži ako predstavenie možností Unreal Enginu 5 a teda aj toho ako raz (možno) budú vyzerať hry.

Samozrejme, ide iba o teóriu, nakoľko je náročné si aktuálne predstaviť hru, ktorá by takto vyzerala a súčasne by ju bolo možné považovať za plný titul. Treba si totiž uvedomiť, že herný Matrix je “iba” uzavretou interaktívnou pasážou, v ktorej toho jednoducho moc nie je a tradičná herná interaktivita je taktiež minimálna. Preto ešte pred tým, než sa do dema pustíte, nečakajte nič veľké.

Pýtate sa, kde si môžete atraktívnu novinku vyskúšať? Odpoveď je jednoduchá, The Matrix Awakens si môžete zahrať priamo prostredníctvom aktuálnych konzol, čiže PlayStation 5, Xbox Series X a Xbox Series S. Bohužiaľ, pokiaľ patríte k hráčom na osobných počítačoch, musíme vás sklamať. Nepochybne atraktívny projekt z nejakého dôvodu na počítačovej platforme absentuje, pričom aktuálne nie je isté, či sa “Unreal Engine 5 Neo” na PC vôbec pozrie.

Oficiálneho zamietnutia sme sa síce nedočkali, avšak zahraničné správy potvrdili, že The Matrix Awakens k dispozícii na PC nie je. V prípade, že by sa v tomto ohľade niečo zmenilo, budeme vás pochopiteľne informovať. Na záver nám zostáva spýtať sa jediné, čo si myslíte o takejto technologickej ukážke? Pozdáva sa vám alebo by ste si predsa len priali niečo väčšie? Pokojne sa s nami podeľte o svoje názory prostredníctvom dostupnej komentárovej sekcie.

Zdroj: YouTube.com

Komentuj!