Register

A password will be e-mailed to you.

Áno, PC fanúšikovia, dočkali ste sa. Remake siemdeho (azda najlegendárnejšieho) dielu ságy štúdia Square Enix konečne mieri na osobné počítače. Kedy presne sa ho dočkáme a koľko bude stáť?

Final Fantasy VII Remake patrí medzi najlepšie herné prerábky aké sme tu doposiaľ mali. Nejde totiž o takzvaný jedna ku jednej remake, nakoľko vývojári vzali pôvodný materiál a ten použili ako základ k omnoho ambicióznejšiemu projektu. Zmizli ťahové súboje, nulový dabing a istá komornosť, ktorú nahradil pompézne vyrozprávaný príbeh s dynamickými súbojovými stretmi (tie však ctia taktického ducha originálu a nezabúdajú naň) a nosnými charaktermi. Tým mimochodom nechýba charizma a takmer okamžite si ich obľúbite. Nechýba ani ekologický presah, pričom ten dáva najnovšiemu prírastku do ságy Final Fantasy žiadanú aktuálnosť.

Nemôžeme sa teda čudovať, že PC hráči tak trochu Sony používateľom závideli časovú exkluzivitu, ktorú si gigantická firma pre Final Fantasy VII Remake zaistila. Exkluzivita sa pritom ešte väčšmi navýšila, keď Square Enix vydalo Integrade verziu pre konzoly aktuálnej generácie. Intergrade okrem zlepšeného vizuálneho stvárnenia obsahovalo i pasáž s dobre známou Yuffie. Časová exkluzívnosť ale očividne končí, nakoľko bolo ohlásené, že Final Fantasy VII Integrade príde na osobné počítače a to už 16. decembra 2021, čiže o necelý týždeň.

Má to však drobnejší háčik. Jednak toto JRPG vyjde iba prostredníctvom Epic Games Store (čiže sa FFVII dostalo do ďalšej nepríjemnej platformovej exkluzivity). No a druhým výstražným prstom je cenovka. Tá je stanovená na 79,99 € v základnej edícii. Bežný hráč nad niečím podobným môže mávnuť rukou, avšak pozorne sledujúci nadšenci vedia, že by mohlo ísť o precedens, ktorý nahradí doposiaľ štandardnú cenovku 59,99 €. S novou cenou pritom prišlo japonské Sony, kde exkluzívne tituly na PlayStation 5 stoja výhradne 80 eur. Možno teda budeme postupne sledovať ako sa AAA tvorba (aj na PC) zdraží a za virtuálne hry budeme v budúcich rokoch platiť viac.

Zdroj: theverge.com

Komentuj!