Register

A password will be e-mailed to you.

V rámci The Game Awards sme sa dočkali aj pomerne prekvapivého oznámenia nového videoherného počinu zo sveta Duny, a to konkrétne strategického titulu Dune: Spice Wars. Spoločnosť Funcom tak určite príjemne prekvapila fanúšikov diela Franka Herberta a jeho univerza.

Na novej stratégii pracuje francúzske vývojárske štúdio Shiro Games, stojace napríklad za známou stratégiou Northgard. V tomto prípade má ísť o real-time stratégiu s výraznými prvkami 4X. Chopíme sa v nej veliteľskej úlohy v niektorej z dostupných frakcií, pričom samozrejme nechýbajú najmä ikonické rody Atreides či Harkonnen, vrátane známych predstaviteľov týchto rodov. S nimi sa pokúsime ovládnuť celú planétu Arrakis, na ktorej sa ťaží unikátne korenie, zvané melange.

Nemusíme sa však vraj spoliehať iba na vojenské sily a hrubé násilie. keďže si môžeme zvoliť aj diplomaciu a využiť politické, či ekonomické prostriedky. V každom prípade však treba rátať aj s tradičnými piesočnými červami, ktoré môžu úspešný postup kedykoľvek skomplikovať.

Čo sa týka vydania, bolo prisľúbené, že stratégia Dune: Spice Wars sa ocitne v predbežnom prístupe behom budúceho roka, pričom predobjednať na Steame si ju môžete už teraz.

Komentuj!