Register

A password will be e-mailed to you.

Štúdio Ninja Theory v roku 2017 vydalo nezávislý titul s AAA kvalitou produkcie. Išlo o Hellblade: Senua’s Sacrifice, počin v ktorom sme sa s titulnou hrdinkou túlali nielen zákutiami jej mysle, ale aj Helheimom, aby Senua mohla zachrániť dušu jej zosnulého milého. Hoci nešlo o hru, ktorá by bola mainstreamová, získala si ako kritikov, tak i hráčov a množstvo rôznych cien. Následne zmienené štúdio odkúpil Microsoft, pod patronátom ktorého vzniká už v rámci Xbox Game Studios pokračovanie s názvom Senua’s Saga: Hellblade II.

Po oznamovacej CGI ukážke z The Game Awards 2019 sme sa konečne dočkali aj prvých záberov priamo z hrania, a to počas tohtoročných The Game Awards. Museli sme tak čakať dva roky na to, aby nám autori ukázali aspoň niečo. Už prvý trailer naznačil, že tentoraz nepôjde o tak komorne pojatú záležitosť ako v prípade predchodcu, čo nová ukážka iba potvrdzuje. Našťastie, psychické problémy titulnej hrdinky sú stále prítomné.

Ukážka vyzerá veľmi sľubne, pričom highlightom je zrejme technická stránka, keďže grafika v mnohých momentoch vyzerá jednoducho výborne. Občas by síce mohla byť menej využívaná chromatická aberácia, no to je vec vkusu. Tak či onak, pozrite si čo nás v pripravovanom titule (okrem iného) bude čakať. Zatiaľ stále nepoznáme dátum vydania (odhad je rok 2023), no hry sa dočkáme na PC a konzolách Xbox Series X|S, pričom po vzore iných first-party hier od Xbox Game Studios bude počin odo dňa vydania súčasťou Game Passu.

Zdroj: The Game Awards 2021

Komentuj!