Register

A password will be e-mailed to you.

Sci-fi dobrodružný thriller z dielne poľského štúdia Starward Industries pod názvom Invincible sme vám už predstavili, avšak po sérii krátkych ukážok sme sa nedávno dočkali aj gameplay videa, ktoré nám vypovie o tomto pozoruhodnom počine niekoľko zaujímavých faktov.

V štúdiu Starward Industries pracujú aj skúsení bývalí zamestnanci CD Projektu RED (The Witcher 3: Wild Hunt, Cyberpunk 2077), či Techlandu (Dead Island, Dying Light) a ich prvotina Invincible sa priamo inšpiruje u rovnomenného románu slávneho poľského spisovateľa Stanisława Lema z roku 1964.

Nový gameplay trailer potvrdzuje, že titul bude mať nelineárny príbeh, v ktorom má záležať na vašich rozhodnutiach, majúcich vplyv na to, ako sa vám bude dariť v tamojšom nebezpečnom sci-fi svete. Video slúži aj ako komentár vývojárov a Marek Markuszewski, šéf celého projektu, v ňom prezrádza, že na rozdiel od knihy Stanislawa Lema je hlavnou hrdinkou pripravovaného dobrodružstva kozmonautka Yasna, ktorá sa v románe pôvodne vôbec nevyskytuje.

Dôležitým dejových motívom má byť napätie medzi dvoma veľmocami, pričom všetko sa bude odohrávať z pohľadu prvej osoby na tajomnej a nepriateľskej púštnej planéte Regis 3, kde nás čakajú boje s robotmi pripomínajúcimi pavúkov. Zaujímavosťou iste je aj fakt, že v čase písania románu Stanisława Lema digitálna éra ešte nenastala a tak všetky zariadenia, vrátane skeneru a prieskumného vozidla sú založené ešte na analógovej technológii.

Zvláštnosťou tejto hry je teda aj pekný retroštýl, ktorý samotní autori nazývajú atompunk 1960.
Invincible by malo vyjsť na platformách PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. niekedy behom roku 2022.

Komentuj!