Register

A password will be e-mailed to you.

Vývojári zo štúdia Playground Games môžu sláviť úspech – ich najnovší herný projekt, Forza Horizon 5, aktuálne láme všemožné rekordy. A to až tak, že len po týždni mohol Microsoft prehlásiť, že ide o najúspešnejšie herné vydanie v dejinách Xboxu a Xbox Game Pass. Tvorcovia si nemohli želať úspešnejší štart.

Titul slávi úspechy medzi hráčmi aj kritikou. Na webe Metacritic sa užívateľské skóre aktuálne drží na 8.8 bodoch, zatiaľčo metascore sa vyšplhalo na 92 bodov. Samozrejme, hodnoty budú v blízkej dobe ešte kolísať, no je nepravdepodobné, že by sme sa v blízkej budúcnosti mali dočkať výraznejšieho prepadu. Od nás si takisto odniesla značne vysoké hodnotenie.

Aby toho nebolo málo, najnovšia Forza sa môže pochváliť aj rekordnými predajmi. Playground Games prostredníctvom Twitteru poďakovalo hráčom za to, že prekonali hranicu 10 miliónov hráčov. No každá minca má dve strany a úspech bol ešte donedávna vyvažovaný kritikou zo strany fanúšikov, sťažujúcich sa na problémy so servermi a na najrôznejšie technické nedostatky. No zdá sa, že odkedy vývojári aplikovali najnovší patch, tak sa väčšina z nich vyriešila.

Forzu Horizon 5 si môžete zaobstarať na platformách PC, Xbox One a Xbox Series X/S.

Komentuj!