Register

A password will be e-mailed to you.

Zrejme v rámci propagácie chystaného druhého dielu sa rozhodlo vydavateľstvo THQ Nordic ponúknuť prvý diel sci-fi akčnej adventúry Outcast zadarmo na platforme GOG.

Hlavnou devízou pozoruhodnej akčnej adventúry Outcast (1999) bol jeho unikátny voxelový engine, ktorý využíval iba procesor a RAM a vtedajšie najnovšie 3D grafické karty vám boli úplne k ničomu. Z toho dôvodu sa väčšine vtedajších užívateľov nepodarilo túto hru plynule rozbehať a tak táto pozoruhodná sci-fi adventúra zostala nedocenená.

Tento handicap je však v dnešnej dobe samozrejme už hlbokou minulosťou a tak vám nič nebráni si Outcast vyskúšať. Odohráva na planéte Adelpha, kam sa hlavný hrdina, vojak s menom Cutter Slade, dostane spoločne s tromi vedcami, aby opravili sondu vyslanú do tohoto sveta. Sonda sa totiž pokazila tak, že jej spätná väzba otvorila čiernu dieru pohlcujúcu svet. Vašou úlohou teda je nájsť túto sondu a opraviť ju. Samozrejme, ako to už býva, nakoniec musíte vyriešiť aj úplne iné problémy…

Outcast 1.1 si môžete stiahnuť bezplatne na tomto odkaze až do 15. novembra 2021. V prípade, že vám vizuál už príde zastaraný, môžete siahnuť aj po novom remaku, ktorý vyšiel pre tromi rokmi a ktorý sme svojho času recenzovali.

Komentuj!