Register

A password will be e-mailed to you.

Očakávané RPG Baldur’s Gate 3 je už nejaký ten čas v predbežnom prístupe a keďže štúdio Larian slávi výročie jeho uvedenia na Steame, prišiel zase čas na veľký obsahový update. Ten má názov Patch #6 a prináša okrem množstva menších zmien a vylepšení najmä očakávanú triedu čarodejníka.

Patch 6 ma dokonca podtitul Forging the Arcane a mal by byť podľa slov vývojárov zatiaľ najväčším, aký doteraz do Baldur’s Gate 3 vyšiel. Nová trieda čarodejníka má k dispozícii spočiatku päť kúziel ako sú koruna šialenstva, oblak dýk, farebná guľa, zväčšenie alebo zmenšenie, či desivá podoba. Popritom je samozrejme len na vašej voľbe, či vaša čarodejnícka postava bude používať takzvanú divokú mágiu, ktorá pracuje s princípom náhody, alebo uprednostní zdedené schopnosti v rámci dračieho rodokmeňa.

Väčších zmien sa napríklad dočkali aj súboje, obsahujúce nové akcie so zbraňami, čo konkrétne znamená, že bojovníci majú k dispozícii tri špeciálne útoky. Aj samotný vizuál a grafika sa dočkali vylepšenia, keďže boli pridané také efekty ako sú napríklad smerové a volumetrické osvetlenie, nové techniky pre časticové efekty, alebo volumetrická hmla. Postavy vo vašej skupine sú viac zakrvavené, alebo zablatené, čo má dokonca vizualizovať ich úroveň zranenia a životov. Všetky zmeny detailne vývojári ukázali a predviedli v novom videu s názvom Patch 6 LIVE Playthrough at the Panel From Hell:

Zoznam všetkých vylepšení, ktoré patch 6 Forging the Arcane prináša, si môžete prečítať tu. Inak je Baldur’s Gate 3 stále k dispozícii v predbežnom prístupe na Steame za 59,99 eur, pričom uvedenia plnej verzie by sme sa mali dočkať na budúci rok.

Komentuj!