Register

A password will be e-mailed to you.

Nová verzia Saints Row sa k nám má dostať v priebehu nadchádzajúceho roka, avšak prvé predstavenie sa nestretlo s pozitívnymi reakciami. Hoci úvodnej animovanej scénke nechýba vtip alebo dynamika, dlhoroční fanúšikovia mali problém s celkovou štylistikou evokujúcou milovaný a súčasne nenávidený Fortnite. Mnohí taktiež z rebootu cítili isté LGBTQ proporcie v postavách aj ich dizajne, no je nutné dodať, že hráči v dnešnej dobe cítia podobné propagácie aj na miestach, kde jednoducho nie sú. Každopádne, vynovený Saints Row sa nám postupne predstavuje v gameplay videách. To najaktuálnejšie ukazuje naháňačky na autách a prestrelky.

Saints Row bola vždy inteligenčne jednoduchá arkáda. Tituly nedisponovali ktovieakou fyzikou, jazdným modelom a taktiež sa nevyžívali v realistickom poňatí strieľania ako napríklad vtedy konkurenčné Grand Theft Auto IV. Tento aspekt ctí aj reboot, ktorý sa javí byť v zásade hotový. Minimálne ukážky hrateľnosti sú pomerne hojné, príliš sa v nich nestrihá a súčasne ukazujú i chyby, ktoré vo finálnom produkte prítomné budú. Jazdný model je striktná arkáda, tak ako aj u predchodcov.

Napríklad umelá inteligencia oponentov sa zdá byť úplne vypnutá. Naozaj, zhruba v tretine videa môžeme vidieť prestrelku s príslušníkmi policajného zboru, ktorí sú očividné nakazení Stormtrooper syndrómom, prípadne syndrómom filmových antagonistov so zbraňou v ruke. Samotné strieľanie ale pôsobí dobre. Minimálne na pohľad mu nechýba váha a patričné uspokojenie, avšak lepšie sa k tomu vyjadríme až po samotnom vyskúšaní.

Prítomné sú i RPG elementy, keďže za zabíjanie získavame skúsenostné body. Je teda viac ako pravdepodobné, že si budeme v hre postupne odomykať zvláštne schopnosti a ďalšie doplnky, ktoré nám bojovanie a ďalšie činnosti výrazne uľahčia. A aby sme nezabudli, protivníci sú tradičné nábojové špongie, čo bude mnohým nepochybne prekážať. Tak nám nezostáva nič iné iba dúfať, že to s touto súčasťou tvorcovia príliš nepreženú a sokovia takpovediac nezožerú pred smrťou desať zásobníkov.

Záverom dodávame, že Saints Row má vyjsť 25. februára 2022. Zahrajú si ho majitelia konzol PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X a Xbox Series S. Ochudobnení nebudú ani majitelia osobných počítačov, kde je však vydanie obmedzené na Epic Games Store (pravdepodobne len dočasne).

Komentuj!