Register

A password will be e-mailed to you.

Tento rok oslávi Xbox už dve dekády na hernej scéne. Stane sa tak 15. novembra, kedy sa vôbec prvá konzola Xbox dostala do predaja. Do Európy síce dorazila neskôr, a to až 14. marca 2002, avšak to sa v prípade takého míľniku, ako je 20. výročie nepočíta. A ak patríte medzi priaznivcov, budete si môcť obohatiť svoju zbierku tematickým príslušenstvom.

Asi najzaujímavejším kúskom do zbierky bude ovládač 20th Anniversary Special Edition Xbox Wireless Controller, ktorý bude mať na sebe číslo 20, no zároveň je jeho horná strana priehľadná, takže uvidíte dovnútra. Nechýba ani pre značku ikonická zelená farba, v tomto prípade v odtieňoch, do ktorých bol ladený vývojársky kit prvého Xboxu. Pokiaľ si ovládač kúpite a pripojíte ho k Xbox Series X|S získate ako bonus tematické pohyblivé pozadie. Ovládač už je možné predobjednať, a to za cenu 59.99€.

Spolu s ovládačom dorazí aj 20th Anniversary Special Edition Xbox Stereo Headset, ktorý bude, pochopiteľne, farebne ladiť s ovládačom, nakoľko ide o príslušenstvo priamo od Microsoftu. V tomto prípade budú priehľadné vonkajšie kryty náušníkov. Samozrejme, nebude chýbať podpora Windows Sonic, Dolby Atmos a DTS Headphone: X, no nezabudlo sa ani na mäkké a pohodlné polstrovanie, kvalitný zvuk samotných slúchadiel i mikrofónu, či možnosť regulovať hlasitosť otáčaním pravej mušle. Cena je stanovená na 69.99$, no ak sa budeme riadiť podľa ceny ovládača, tak by slúchadlá mali stáť 59.99€.

Ďalej tu už máme príslušenstvo od výrobcu tretej strany, konkrétne firmy Razer. Tá prinesie tematickú nabíjačku pre ovládač s mimoriadne dlhým názvom – Razer Universal Quick Charging Stand for Xbox – 20th Anniversary Limited Edition. V tomto prípade máme očakávať plné nabitie do 3 hodín, magnetické uchytávanie ovládača a ochranu proti prebitiu, aby sa zabránilo prehrievaniu a prípadným skratom. Cena zatiaľ stanovená nebola, no je možné sa priamo na stránkach Razer prihlásiť do notifikačného zoznamu, nakoľko táto edícia bude kusovo limitovaná, tak aby sa na vás, v prípade záujmu, dostalo.

Na záver tu máme ešte oblečenie a “merchandise” ako napríklad hrnčeky. Je toho pomerne veľa, takže ak máte záujem a patríte medzi fanúšikov, zamierte do oficiálneho Xbox obchodu, kde si môžete urobiť radosť a pripraviť sa na blížiace sa výročie Xboxu. Problém však môže byť nedostupnosť tovaru, nakoľko mnoho vecí sa stihlo bleskovo vypredať. I v tomto prípade si však môžete nastaviť notifikáciu keď dôjde k doskladneniu tovaru.

Zdroj: Xbox Wire

Komentuj!