Register

A password will be e-mailed to you.

Už v starovekom Ríme sa vedelo, že keď ste chceli bez problémov vládnuť, museli ste sa postarať, aby bol váš ľud spokojný. K tomu v podstate väčšinou stačilo, aby boli sýti a občas sa mohli zabaviť. Presne z tohto dôvodu vznikol výrok: chlieb a hry. A hrami boli v podstate väčšinou rôzne športové aktivity, ale aj krvavé zápasy. Športy nám zostali dodnes, ale krvavé zápasy na život a na smrť sa (našťastie) stali ilegálnymi, a to sa týka aj tých zvieracích.

V novom dieli Far Cry však máte možnosť si zahrať minihru v podobe kohutích zápasov, ktoré sú naďalej pomerne populárne v Latinskej Amerike. To sa však nepáči organizácii na ochranu zvierat, PETA, ktorá žiada vývojárov, aby tento obsah z hry odstránili, keďže prezentuje zbytočnú krutosť na zvieratách.

Je pekné, že sú na svete takéto organizácie, ktorým nie je ľahostajné žiadne živé stvorenie, ale bojovať o odstránenie takéhoto obsahu z hry je trochu zvláštne, keďže stále je to len hra. Prečo im potom nevadí, že vo Far Cry, ako v každej bežnej akčnej hre, je ubližované aj ľudským bytostiam?   

Na tento nový prírastok do série sa od nás už čoskoro dočkáte recenzie a zároveň sa aj dozviete, či náš redaktor sa postaví na stranu Ubisoftu alebo PETA-y. Z výsledku budete prekvapení, takže nás aj naďalej sledujte.

Komentuj!