Register

A password will be e-mailed to you.

Povedzme si úprimne, odkedy od série Metal Gear odišiel jej duchovný otec, Hideo Kojima, ide to s ňou dolu kopcom. Respektíve, aby sme veci uviedli na pravú mieru, Konami od odchodu herného veterána prinieslo iba jeden experimentálny sequel s podtitulom Survive. Ten sme svojho času nezatracovali ako väčšina neobjektívne kritických hráčov, no v dobovom texte sme zhodnotili, že mala akčná novinka od kvality svojich predchodcov na míle ďaleko. Nové správy ale naznačujú znova návrat ku kvalite. Údajne sa má pracovať na remaku legendárneho tretieho dielu s názvom Snake Eater.

Áno, i v súčasnosti je tretí diel považovaný mnohými hráčmi za ten vôbec najlepší. Šlo o semi open world, v ktorom na hráča čakali taktické bitky s prítomnými vojakmi, dlhé cut-scény a v neposlednom rade aj porcia krkolomných dialógov, ktoré buď milujete alebo nenávidíte. Jednoducho Metal Gear v tej najrýdzejšej podobe a v tematickom zasadení, ktoré kombinuje prvky military shooter akcie a striktného fantasy zmiešaného so science fiction.

Každopádne, na prípadnom remaku by malo pracovať štúdio Virtuos. Ide o giganta na hernom poli, nakoľko títo autori pomáhajú s prerábkami a portami nespočetného množstva hier ako napríklad Dark Souls Remastered alebo Outer Worlds (Switch verzie). Súčasne vypomáhajú i s tvorbou veľkých AAA hier, kde je možné zmieniť napríklad práce na štvrtom Uncharted.

Súčasťou štúdia je aj programátor Zhiyang Li, ktorý na svojom LinkedIn profile spomína doposiaľ neohlásenú hru, na ktorej podľa všetkého aktívne pracoval od októbra roku 2018. Taktiež spomína, že by malo ísť o remake akčného AAA projektu s novými 4K textúrami a deštrukciou. Prečo si však myslíme, že by mohlo ísť o prerábku tretieho dielu akčnej špionážnej ságy o klonoch, obrovských robotoch a svetových katastrofách?

Jednak preto, lebo Konami (majitelia značky) ohlásilo, že bude prinášať modernejšie verzie pôvodných hier z tejto značky. Druhým dôvodom je fakt, že portál VGC prišiel minulý mesiac so správou, že práve štúdio Virtuos aktuálne pracuje na remaku Metal Gear Solid 3: Snake Eater. Či sa ale tento projekt skutočne aktuálne nachádza pod rúškom tajomstva a bude neskôr odhalený ukáže až čas. Čo si ale myslíte vy? Priali by ste si vôbec remake tejto akčnej legendy?

Komentuj!