Register

A password will be e-mailed to you.

Epic Games Store zaujal hráčsku obec najmä vďaka vytrvalému poskytovaniu vybraných hier zadarmo, ale zase na opačnej strane si ju popudil niektorými agresívne pôsobiacimi exkluzivitami. Na trhu, kde stále dominuje Steam, sa snaží preraziť už od roku 2018, pritom však nedokázal poskytnúť ani časť funkcií, ktoré sú na Steame samozrejmosťou.

Už v dobe vydania launcher Epic Games Store neobsahoval žiadne základné funkcie, ale v tom čase sa to dalo ešte tolerovať. Roky však ubehli a nastal najvyšší čas s tým niečo konečne robiť. Nedávno Epic oznámil, že už na budúci týždeň dorazia na jeho Games Store achievementy, veľmi obľúbená a požadovaná funkcia, ktorá patrila medzi najžiadanejšie. Ešte v roku 2020 sa boli trofeje pridané v rámci titulu Ark: Survival Evolved, odvtedy však zostalo pomerne ticho.

V nedávnej tlačovej správe Epic Games uvádza, že jeho systém achievementov bol vytvorený úzkej spolupráci s vybranými vývojárskymi štúdiami a po takmer roku príprav. Milovníci tohto druhu trofejí sa teda dočkajú, avšak tie zatiaľ budú dostupné len v úzkej skupine vybraných videohier. Ide konkrétne o Rocket League, Hades, Pillars of Eternity, Kena: Bridge of Spirits, Zombie Army 4 a Alan Wake Remastered. Podporu pre ďalšie vybrané tituly však máme očakávať ešte tento rok.

Zaujímavosťou je, že celý systém je napojený na skúsenostné body (XP). Tie dostanete podľa toho, do akej miery je daný achievement vzácny, čo viac než pripomína konzolový systém trofejí. Konkrétne za bronzový dostanete od 5 do 45 XP, za strieborný od 50 do 95 XP, za zlatý od 100 do 200 XP a za najvzácnejší, platinový dostanete 250 XP. Epic Games nakoniec ešte nezabudli sľúbiť, že ešte tento rok sa hráči dočkajú aj iných, nových sociálnych funkcií a odmien.

Komentuj!