Register

A password will be e-mailed to you.

Známa spoločnosť Capcom, stojaca za vývojom takých počinov ako napríklad Resident Evil, Monster Hunter, Street Fighter, alebo Devil May Cry, nedávno oznámila, že plánuje klásť silnejší dôraz na osobné počítače a postupne z nich dokonca urobiť svoju hlavnú platformu. Capcom tak reaguje na prekvapivý nárast digitálnych predajov starších titulov ako napríklad Resident Evil 7.

Prvoradou snahou tejto japonskej spoločnosti je však zatiaľ dosiahnuť do roku 2023 rovnakého pomeru medzi PC a konzolami, konkrétne 50:50 z predajov svojich titulov na PC a konzoly. Tieto vyhlásenia poskytol výkonný riaditeľ Capcomu Takashi Mochizuki na veľtrhu Tokyo Game Show japonskému denníku Nikkei pričom poukázal hlavne na veľký nárast využívania PC v Japonsku behom vrcholnej pandémie. Takashi Mochizuki uviedol : „Pandémia zmenila náš pohlaď na PC. Smartfóny sú napríklad pohodlné, ale ich obrazovky sú a budú vždy malé a dotykové ovládanie nie je najrýchlejšie. Pre domáce práce, alebo aj školnú výuku nie sú veľmi vhodné. Na PC sa dajú hrať kvalitné hry, takže počet užívateľov PC by sa mal zvyšovať tím, ako sa bude zvyšovať všeobecné porozumenie PC.

v týchto dňoch je však vidieť snahu Capcomu vydávať svoje tituly zároveň na konzoly a PC, pričom napríklad Monster Hunter Rise, ktorý pôvodne vyšiel len na Nintendo Switch sa na platformu PC zrejme dostane vďaka internej dohode s Nintendom. Každopádne, pre nás môže byť táto zmena stratégie len prínosom a možno by nebolo od veci, keby sa ňou inšpirovali aj ďalšie veľké firmy z Japonska, vrátane giganta Sony, čo poviete?

Komentuj!