Register

A password will be e-mailed to you.

Far Cry 6 je už doslova za rohom, no ešte pred tým Ubisoft definitívne potvrdil známu fanúšikovskú teóriu týkajúcu sa druhého dielu. Kým prvú časť ešte vyvíjal nemecký Crytek, v dvojke už prevzal opraty Ubisoft a podľa mnohých naservíroval najlepší prírastok do tejto série vôbec. Iným však silný príklon k realizmu až tak nesedel a negatívne sa podľa nich podpisoval na celkovej zábavnosti. Čoho sa vlastne týka spomínaná teória?

V druhom dieli bolo vašou prvotnou úlohou zlikvidovať dílera so zbraňami známeho ako Jackala. Veľmi rýchlo sa začalo špekulovať, že ide o staršiu verziu ústredného protagonistu z jednotky Jacka Carvera. Tomu nahrával i očividný fakt, že jeho textúry v hre niesli názov jackcarver. Mohlo však ísť len o pôvodný plán, od ktorého nakoniec Ubisoft upustil, no zabudol to odstrániť z plnej verzie. Nikto z tímu sa k tomu každopádne nevyjadril, teda až doteraz. K potvrdeniu nakoniec došlo zo strany Clinta Hockinga, vedúceho tímu vývoja Watch Dogs: Legion, ktorý svojho času pracoval práve na Far Cry 2. Ten sa nechal počuť, že ide skutočne o Jacka Carvera o niekoľko rokov neskôr, pričom na jeho stave sa podpísali buď drogy, posttraumatická porucha, alebo niečo iné, v dôsledku čoho sa priplietol do celého konfliktu.

Najzaujímavejšie na tejto informácii je, že bola zverejnená tesne pred vydaním Far Cry 6. Ide o istú formu marketingovej kampane? Predznamenáva to nejaké ďalšie zaujímavé prepojenie? Svojho času bola populárna teória, že šiesty diel bude prequelom známeho záporáka Vaasa z trojky, neskôr však vyplávala na povrch informácia, že Vaas sa v tejto časti skutočne objaví, no iba vo forme DLC. Vo výsledku to teda nemusí mať žiadny hlbší význam, pričom viac sa možno dozvieme už čoskoro.

Komentuj!