Register

A password will be e-mailed to you.

Trial verzie sú nepochybne dobrou možnosťou, ktorou tvorcovia predstavujú svoje tituly všetkým zaujatým hráčom. Ostatne, nezriedka bývajú podstate rozsiahlejšie ako kratšie demá alebo skromné prológy a ukazujú hrateľnosť takpovediac bez obalu a zbytočných omáčok. Najnovšie to s niekoľkohodinovými trial verziami skúša japonské Sony. K dispozícii sú pritom hneď dve hry. No či sa k ich hraniu dostanete, je skutočne otázne.

Bez akéhokoľvek napínania prezradíme, že ide o absolútnu novinku Death Stranding Director’s Cut a Sackboy: A Big Adventure. V oboch prípadoch ide o kvalitné hry, ktoré zbierali výborne známky. Treba upozorniť na to, že vzhľadom k prvému zmienenému, funkcia je dostupná výhradne na konzolách PlayStation 5. Sony chce, pravdepodobne, trial verzie otestovať a ak dôjde na úspech, budú zrejme súčasťou prezentovania exkluzivít z produkcie japonskej firmy.

Death Stranding si pritom budete môcť “zahrať” na šesť hodín a so Sackboyom si zaskáčete na päť hodín. Úvodzovky v predchádzajúcej vete však vôbec nie sú náhodné. Za prvé, funkcia je aktuálne dostupná iba vo Veľkej Británii a za druhé začína časový limit ubiehať v momente, keď kliknete na tlačidlo sťahovať. Čo to znamená? Že ak máte pomalý internet, k hraniu ako takému sa vôbec nemusíte dostať.

Ide o pomerne zvláštne rozhodnutie, ktoré bude neskôr zrejme upravené, keďže je nelogické, aby časový limit dema alebo trial verzie ubiehal počas jej sťahovania. Aj tu sa teda ukazuje, že Sony nedisponuje jasným know-how a do veľkej miery niečo podobné iba testujú. Každopádne, ak ste šikovní, viete tento problém s ľahkosťou obísť. Pýtate sa ako? Je to jednoduché.

Stačí si vytvoriť druhý účet s rovnakým regiónom a následne hru stiahnuť. Potom sa prepnúť do hlavného účtu a veselo skúšať plných šesť alebo päť hodín. Postup, trofeje a aj uložené pozície vám zostávajú z trial verzie, ak si teda v budúcnosti konkrétny titul zakúpite. Ide teda o úplne šťastné testovanie novej funkcie? To nie, avšak je dobré vedieť, že Sony sa snaží napredovať a preskúmavať nepoznané. A až budúcnosť ukáže, či pôjde o nový spôsob akým sa budú prezentovať a ukazovať veľké AAA exkluzivity. Na úplný záver dodávame, že trial edície sú dostupné na stiahnutie iba do 28. októbra 2021, takže ak nad nimi uvažujete, dlho neotáľajte.

Zdroj: vg247.com

Komentuj!