Register

A password will be e-mailed to you.

Podľa renomovaných herných magazínov Eurogamer a VGC známa japonská firma Konami už po istú dobu pracuje na viacerých pozoruhodných projektoch. Všetky sa týkajú už známych zabehnutých značiek, ako je Metal Gear Solid, Silent Hill, či Castlevania.

Pozornosť si určite zaslúži najmä projekt Silent Hill, keďže už dlhšiu dobu sa špekuluje, že nový diel by malo dostať na starosť známe poľské štúdio Bloober Team (Layers of Fear, Blair Witch). Podľa japonského magazínu Gematsu to je síce pravda, ale zároveň sa spomína, že na ďalšom Silent Hill projekte pracuje priamo Kojima Productions, pričom vývoj financuje spoločnosť Sony. V tomto prípade by sme teda mali dočkať až dvoch hier z toho hororového univerza.

Čo sa týka Metal Gears Solid, o remaku sa taktiež povráva už istý čas, ale predpokladalo sa, že pôjde o prvý diel. Magazín VGC však uvádza, že pôjde o Metal Gear Solid 3: Snake Eater z roku 2004, pričom tieto dohady potvrdzuje aj Eurogamer. Ten sa nás pokúša presvedčiť, že Konami vyvíja remake Metal Gear Solid 3 už dlhší čas a že projekt má na starosti skúsené čínske štúdio Virtuos. Každopádne, niektoré ďalšie diely by sa mali dočkať remasterovaných verzií a tie by sa mali objaviť dokonca ešte pred spomínaným remakom tretieho dielu.

Zatiaľ si pripomeňme aspoň pôvodný, japonský, trailer na tretí diel:

Ak sa máme vyjadriť ku Castlevanii, tak musíme uviesť, že o nej je zatiaľ asi najmenej informácií k dispozícii. Podľa VGC by však malo ísť o reboot celej série, pričom jeho vývoj je v rukách samotného Konami. Pripomeňme si, že len nedávno nám bola ponúknutá Castlevania Advance Collection, obsahujúca najstaršie diely série.

O všetkých uvedených tituloch vás samozrejme budeme informovať akonáhle budú k dispozícii bližšie informácie.

Komentuj!