Register

A password will be e-mailed to you.

Ešte v septembri minulého roku oznámil Microsoft nový počin z pomaly zabudnutej série Perfect Dark. Ide o vlastne o reštart celej série, zasadený do blízkej budúcnosti, v ktorom sa znovu ujmeme agentky Joanny Dark. Tentoraz je však sľubovaný výrazne odlišný zážitok, ktorý sa navyše bude vymykať šablónam súčasných akčných titulov z podhľadu prvej osoby.

Hlavným vývojárskym štúdiom, povereným týmto reštartom klasickej série, je nedávno založené štúdio The Initiative, ktoré však nedávno na svojom Twitteri oznámilo, že s týmto projektom mu pomôže aj skúsené a známe štúdio Crystal Dynamics, stojace napríklad za poslednou trilógiou Tomb Raider či Marvel’s Avengers.

Určitú úlohu pri tomto spojení zrejme zohral aj fakt, že americké štúdio The Initiative vedie Darrell Gallagher, ktorý predtým dlhé roky pracoval práve v Crystal Dynamics. Neboli síce oznámené žiadne konkrétne detaily, v čom bude ich spolupráca spočívať, ale je zrejmé, že Microsoft, ktorý to všetko zastrešuje, sa snaží, aby tento špionážny thriller z pohľadu prvej osoby dopadol na výbornú.

Každopádne, Perfect Dark má vyjsť na platformy PC a Xbox Series X|S, ale stále zostáva v počiatočnom štádiu vývoja a preto stále nemá určené ani predbežné dátum vydania. Podľa interných informácií insidera Christophera Dringa sa na ňom pracuje spoločne s ďalšími xboxovými exkluzivitami, ako je Fable alebo Everwild, a tak na jeho vydanie si ešte počkáme pomerne dlho.

Komentuj!