Register

A password will be e-mailed to you.

MMORPG s názvom New World bolo pod drobnohľadom mnohých hráčok i hráčov. Ostatne, Amazonu sa s videohrami príliš nedarilo a práve v prípade zmieneného počinu to vyzeralo tak, že nebude zrušený a skutočne sa ho nakoniec dočkáme. Tak sa nakoniec aj stalo a New World dostal oficiálne vydanie, pričom na Steame sa novinka teší obrovskej popularite.

MMORPG je pomerne populárny žáner, avšak kráľom na tomto poli je dlhé roky World of Warcraft, pričom svojskou fanúšikovskou komunitou disponujú napríklad Star Wars: The Old Republic alebo Lord of the Rings Online. Každopádne, ešte nikomu sa nepodarilo zosadiť z trónu zmienenú hernú ságu od Blizzard Entertainment. New World mal ale všetky predpoklady na to, aby sa mu to podarilo, minimálne sčasti.

Koniec koncov, za počinom stojí Amazon a jeho herné štúdio, ktoré rozhodne nemusí šetriť peniazmi a teda je schopné priniesť gigantický a vyvážený zážitok s hodinami a hodinami plnohodnotného herného obsahu. To zahŕňa bojovanie s protivníkmi, plnenie questov, prieskum bohatého otvoreného sveta, no aj spoznávanie dostupného príbehu. Aktuálne pritom nemožno hovoriť o dekapitácii kráľa, ale minimálne sa titul od Amazon Games teší adekvátnej popularite.

Väčšina recenzií na Steame sa aktuálne zhoduje v tom, že akčná RPG novinka je zábavná a má solídny potenciál, akurát ju, nanešťastie, postihli problémy so servermi a dlhým čakaním na pripojenie. Niektorí hráči dokonca hlásia, že sa nedokážu pripojiť vôbec a tým pádom si nevedia zahrať. Napriek tomu je však číselný úspech New World fantastický.

V peaku dňa vydania si totiž titul zahralo neuveriteľných sedemstotisíc hráčov, pričom predaje sa už teraz pohybujú okolo jedného milióna. Deň D pritom bol iba včera, čiže sa môžeme domnievať, že hráči budú iba pribúdať. Sme teda svedkami ďalšieho veľkého MMORPG projektu, ktorý tu bude s nami dlhé roky? To je aktuálne otázne. Je totiž pochopiteľné, že hráčsky záujem je veľký, nakoľko ide o AAA projekt, no nevieme s istotou povedať, či pri ňom hráči vydržia. To ukáže až čas, no čísla sú aktuálne solídne a my dúfame, že sa prvý kvalitný počin Amazon Games dočká dlhej i bohatej životnosti.

Komentuj!