Register

A password will be e-mailed to you.

Quantic Dream je hráčskej verejnosti známe ako francúzske vývojárske štúdio, stojace za takými titulmi ako je Heavy Rain, Beyond: Two Souls či Detroit Become Human. Všetky tieto tituly mali spoločné to, že kládli dôraz na príbeh a stála za nimi spoločnosť Sony, ale podľa najnovších informácii už štúdio pracuje na úplne novom projekte a pod novým vydavateľom.

Od roku 2018, kedy vyšiel úspešný titul Detroit: Become Human sa štúdio Quantic Dream podozrivo odmlčalo a prakticky nikto nevedel, na čom niekde v tichosti pracuje. Avšak behom tohto roka začali presakovať rôzne zaujímavé informácie. Podľa bývalého renomovaného novinára s menom Gautoz, ktorý je v súčasnosti známym najmä vďaka svojim videám na YouTube štúdio ukončilo spoluprácu zo Sony a započalo novú spoluprácu so spoločnosťou Disney.

O niečo neskôr tieto informácie znovu oživil insider Tom Henderson, tvrdiac, že na projekte Star Wars se pracuje už 18 mesticov, pričom vychádzal z dnes už neexistujúceho lajku štúdia Quantic Dream tweetu, odkazujúcemu na článok od TheGamePost, kde boli tieto dohady zverejnené.

Do tretice tieto špekulácie podporil aj renomovaný magazín Kotaku, tvrdiac, že tento nový Star Wars titul vzniká už rok a pol. Neznámy zdroj tohto magazínu navyše bližšie informoval, že nový Star Wars počin sa údajne odkloní od doterajšieho štýlu interaktívnych adventúr, ktorými je toto štúdio preslávené.  Nový Star Wars má obsahovať hlavne akciu v zrejme otvorenom svete a s vysokou pravdepodobnosťou aj prvky multiplayeru. Do celého projektu je zapojená celá nová montrealská pobočka Quantic Dream, ktorá vznikla za týmto účelom len behom tohto roka.

Zatiaľ nezostáva nič iné, len čakať, kým sa štúdio k týmto špekuláciám oficiálne nevyjadrí. Ak je však pravdou, že na projekte sa pracuje už 18 mesiacov, je možné, že oznámenia sa dočkáme už tento rok.

Komentuj!